Mentőöv a bajban – A vállalkozók terheit próbálja enyhíteni a bordányi önkormányzat

2020.04.01. 16:05

Nem kell bérleti díjat fizetni

Úgy döntött a bordányi önkormányzat, hogy március 11-től visszavonásig a helyben működő vállalkozókkal kötött szerződésekben meghatározott bérleti díjakat elengedi.

A. T. J.

Bordány – 2020.03.31. Nem kell bérleti díjat fizetni az önkormányzati épületekért. Képen: Nagyapáti Károlyné Klárika a Vadgesztenye étterem vezetője. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– A koronavírus robbanás­szerű terjedésével és a ve­­szély­­helyzet kihirdetésével számos rendkívüli intézkedés született, amely hatással van a Bordányban működő vállalkozások egy részére is. Várhatóan többségük árbevétele jelentősen csökken. A nagyközség önkormányzata fontosnak tartja a helyben működő vállalkozókkal a partnerséget, így a döntés szerint a veszélyhelyzetre való tekintettel már­­cius 11-től visszavonásig a helyben működő vállalkozókkal kötött szerződésekben meghatározott bérleti díjakat elengedi – mondta el lapunknak Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

Nagyapáti Károlyné Klárika a Vadgesztenye étterem vezetője.

Fotó: Karnok Csaba

Akik a bérleti díjat egész év­­re befizették, a következő évben a veszélyhelyzet idősza­kára megfizetett bérleti díj összegével csökkentett díjat kell majd fizetniük.

– Minden szektorban megnehezedik az élet. A településen a legnehezebb helyzetben az őstermelők vannak, akik ilyenkor tavasszal eléggé ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a fagykárok tönkretehetik a termést. Mellettük a szolgáltatók is nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban, jelentősen csökkent a bevételük, és vannak olyan vállalkozások, amelyek szinte teljesen leálltak. Az önkormányzatnak szűkösek a lehetőségei. Azt gondoltuk, ha adni nem tudunk, legalább el ne vegyünk tőlük, így született meg a döntés, hogy ne kérjünk bérleti díjat a veszélyhelyzet ideje alatt – magyarázta lapunknak Bordány polgármestere.

Nagyapáti Károlyné Klári­­ka, a Vadgesztenye étterem üze­­meltetője elismerően nyilatkozott a döntésről.

– Sokat jelent, mert jelentős összeget fizetünk bérleti díjként. Örülünk neki, hogy így döntött a testület, mert én 45 éve vagyok a vendéglátásban, de ilyet még nem láttam – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában