A legkisebb olvasókra is gondolnak

2020.04.28. 18:12

Papírszínház a zákányszéki könyvtárban

Szerdánként 9 órától online papírszínházas mesét mutat be a zákányszéki könyvtáros, Paraginé Tóth Edina, amit hétfőnként rögzítenek.

A. T. J.

Zákányszék – 2020.04.27. Papírszínházas mesét mutatnak be a könyvtár közösségi oldalán. Képen: Paraginé Tóth Edina könyvtáros és Börcsök Zoltán Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Míg Börcsök Zoltán operatőr a kamerát és a fényeket állította be hétfőn délelőtt a zákányszéki könyvtárban, Paraginé Tóth Edina könyvtáros elmondta, hogy a koronavírus-járvány mi­­att megváltozott körülmények ellenére is igyekeznek tartani a kapcsolatot az olvasókkal, köztük a legkisebbekkel is.

– Fontos, hogy az olvasó érez­­ze, nem engedtük el a kezét. A felnőttek számára ingyen elvihető könyvekkel készülünk, ami­­ket heti egy alkalommal az ablakon keresztül adunk át – nyilatkozta Edina.

A múlt heti produkció, a Tavaszi nyúl igen nagy sikert aratott.

Paraginé Tóth Edina meséjét Börcsök Zoltán rögzíti.
Fotó: Karnok Csaba

A legfiatalabb olvasóknak szóló kezdeményezés a Tündér­könyvtáros Papírszínháza el­nevezésre hallgat, amelyen szer­­dánként 9 órakor egy papírszínházas mesét mutatnak be a közgyűjtemény közösségi oldalán. A kamishibai, magyarul pa­­pírszínház, Japánból származik, ahol az 1920-as évek óta használják, és máig igen népszerű mesélési technika. Eredete régebbre nyúlik vissza, hiszen már a 9–10. században buddhista papok vallási tanokat tettek vele szemléletesebbé.

Hétfőn délelőtt a Hamupipőke című mesét rögzítették, amire a gyerekek szülei és az óvónők szavaztak. Az érdeklődők a könyvtár Facebook-oldalán voksolhattak. A legtöbb szavazatot kapott mesét veszik fel és publikálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában