A beruházás az árajánlatkérés szakaszában van

2020.05.07. 20:20

25 milliót nyert Földeák

Földeák önkormányzata környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésekre nyújtott be pályázatot. A település a TOP pályázat támogatási kérelmének sikeres elbírálásával 25,3 millió forintot nyert. Az összeget a község csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítésére, fejlesztésére kívánják fordítani.

munkatársunktól

A csatornahálózat bővítésére használják fel az elnyert összeget. FOTÓ: DM

– Ez a fejlesztésünk a Bacsó Béla utcában fog megvalósulni, az ottani vízelvezetési problémák megoldására. A tervezése már megtörtént, mivel az előző években kiírt ugyanilyen tartal­­mú pályázat kapcsán az előkészületeket akkor elvégeztük – mondta lapunknak Hajnal Gábor polgármester.

A csatornahálózat bővítésére használják fel az elnyert összeget. FOTÓ: DM

A tervezetthez hasonló fej­lesztés a Gagarin utcában ko­­rábban már megvalósult. Időközben a kivitelezési árak növekedése miatt az önkormányzat műszakitartalom-csökkentésre kényszerült, ilyen módon a Bacsó Béla utca kimaradt abból a beruházásból.

– A meghívásos árajánlatkérés szakaszában vagyunk. A nem közbeszerzés-köteles be­­­­ruházás ezen szakasza így ha­­marosan lezárul. Miután meg­­történik a vállalkozó kiválasztása, jöhet a szerződéskötés és a megvalósítás. Várhatóan 1-2 hónapon belül megvalósul a beruházás – tette hozzá.

Más projekt is folyamatban van a településen. 30 millió forintból tervezik a Kö­­zös Önkormányzati Hivatal energetikai beruházását, amely szintén a meghívásos árajánlatkérés szakaszában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában