Ötmillió forintot költött Magyarcsanád önkormányzata a gyerekek örömére

2020.05.29. 17:07

Játékbirodalom az óvoda udvarán

Valóságos játékbirodalommá vált a magyarcsanádi óvoda ud­­vara azután, hogy az önkormányzat 5 millió forintból felújította. Vannak további fejlesztési tervek is, szeretnék korszerűsíteni a régi épületet, felszerelni napelemekkel, és rendbe hozni az elektromos hálózatot.

Szabó Imre

Hétfőn nyitott újra a 60 gyereket fogadó óvoda Magyarcsanádon – csaknem százszázalékos kihasználtsággal működik. Túlzás nélkül lehet mondani, hogy az apróságok nagy örömmel tértek vissza, a kényszerszünet alatt ugyanis nagy és változatos játszótérré változott az udvar. Rengeteg új eszközt, többek között csúszdát, hintát, mászókát, babaházat és ho­­mokozót telepítettek ide a ki­csik legnagyobb örömére. A legkülönlegesebb élményelem egy közel ötvenméteres mezítlábas park, amelyen lábbeli nélkül, a talpukkal végigtapo­gatva sétálhatnak a kicsik mű­­füvön, mulcson, kavicson és más hasonló felületeken. Mind­­ez, mint Farkas János polgármestertől megtudtuk, 5 millió forintba került. A pénzt, amihez a falunak önerőt sem kellett hozzátennie, a Magyar Falu program pályázatán nyerték. És persze beszereztek az udvar karbantartásához szükséges eszközöket, például locsolót és fűnyírót is, hogy mindig üde és zöld lehessen a terület.

A gyerekek vidáman vették birtokba a korszerű és biztonságos játékokat.
Fotó: SZABÓ IMRE

A református egyház által fenntartott, két épületből, egy régiből és egy újból álló óvoda további fejlesztésére is megvannak a tervek.

– Tavaly is pályáztunk, de sajnos nem nyertünk – mondta a polgármester, aki bízik abban, hogy hamarosan lesz új lehetőség. Többek között az elektromos hálózatot szeretnék korsze­rűsíteni, illetve napelemeket sze­­relnének a tetőre. És egy kis focipályát is szeretnének a gyerekeknek kialakítani. – Valamelyik szomszédos ingatlanból szeretnék területet vásárolni ennek az álomnak a megvalósításához – teszi hozzá Farkas János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában