Megrendezik az üllési búcsút

2020.05.29. 10:40

Lesz Szeged–Szabadka járat

A Szegedi Tudományegyetemen visszaáll a korábbi munkarend, és június elsején újraindítja Szegedre közlekedő autóbuszjáratát a Subotica-trans.

Munkatársunktól

Visszaáll a szokásos munkarend az SZTE dolgozóinak.

Fotó: Török János

Jövőre, június 19-én lesz Bordányban Rúzsa Magdi-koncert, miután a koronavírus-járvány miatt idén nem lehetett megtartani. Az önkormányzat közölte, hogy a korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek lesznek az új időpontra is, így ezekkel külön teendő nincs. Ha valakinek mégsem megfelelő az új időpont, vagy valamilyen oknál fogva szeretné visszaváltani a jegyét, akkor azt május 20-tól június 18-ig megteheti.

A Szegedi Tudományegyetemen június másodikától visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkarend. Akkortól a munkavállalóknak a korábbi munkarendben és munkahelyükön kell dolgozniuk.

Visszaáll a szokásos munkarend az SZTE dolgozóinak.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Újraindul a buszjárat

Tegnap írtuk meg, hogy megszüntetik a Budapest–Kecskemét–Szeged–Szabadka buszjáratot. A Pannon RTV híre szerint viszont június elsején újraindítja Szegedre közleke­­dő autóbuszjáratát a Subotica-trans. A járatokon kötele­­ző lesz maszkot és kesztyűt viselni. Minden járaton kijelölt ülőhelyek lesznek, az előírt szociális távolság betartása érdekében. A busz Szabadkáról naponta reggel 6 óra 30 perckor indul, vissza Szegedről pedig 15 óra 40 perckor.

Változások Makón

Mivel sokan kérték, ismét változik a makói piac látogatási rendje. Megírtuk, eddig, azaz április 18-a óta a 65 éves kor alattiak reggel 6-tól 10-ig, a 65 év felettiek 10-től délig járhattak vásárolni. Ez szombatig lesz így, május 31-től a 65 évesnél idősebbek reggel 6 és 9 óra között látogathatják az elárusítóhelyet, a többiek 9 után me­­hetnek. A Hagymatikum für­­dő is változtat: ott a termál kivételével a kültéri medencék látogathatók 1000 forintos teljes árú, illetve 500 forintos jegyért. Eddig a makói és város környéki vendégeket fogadták, tegnaptól viszont bárki válthat belépőt, sőt a vonatkozó kor­­mányrendelet értelmében szerb, szlovák, cseh, osztrák ven­­dégek is jöhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában