Fejtetőig ér a szemét az önkormányzati telkeken

2020.05.30. 15:00

Lomokban a Cserepes sor – Fotók

Rengeteg szemét, közte sok veszélyes hulladék van a Cserepes sori és a Téglagyár úti önkormányzati telkeken. Az ott lakók patkányinvázióra panaszkodnak, és fertőzésveszélytől tartanak. Az IKV azt mondja, hogy ők rendszeresen elviszik a lomot.

Suki Zoltán

Fertőzésveszélytől tartanak a Cserepes soriak a sok szemét miatt. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

– Én már palából csináltam ke­rítést, mert átfolyt az udvarunkra a szemét a mellettünk lévő telekről, de a patkányinváziót így sem tudtuk elkerülni – mondta egy, a Cserepes soron lakó férfi. Azt pedig már a család másik tagja mondta, hogy az áldatlan állapotok miatt fertőzésveszélytől tartanak, mert a rágcsálók már a házukba is be­­mennek. Szerintük ismeretlenek hordják a szemetet az el­­kerítetlen telkekre.

 

A Cserepes soron és a Téglagyári úton már régóta ez a helyzet. Azt már egy olvasónk írta, hogy a problémáról értesítette a városházát is, de nem történt semmi.

Amikor arra jártunk, mi is balkáni állapotokat tapasztaltunk. Az elhagyott telkeken, amelyeken elképesztően romos házak is állnak, vagyis inkább omladoznak, tényleg minden van. Elhasznált, kibelezett hű­tőszekrényeket, régi műszaki cik­­keket, szeméttel teli zsákokat, kannákat, de még bevásárlókocsikat is láttunk.

Természetesen megkerestük a terület kezelőjét, az IKV-t is a problémával. Azt kérték, hogy a válaszukat változtatás nélkül közöljük. Csarnó Zsuzsánna elnök-vezérigazgató azt írta, hogy „az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában és az IKV Zrt. kezelésében lévő Cserepes sori telkek területe összesen 22 ezer 956 négyzetméter.

2019. május–2020. május hónap között Társaságunk SZINT Üzletága és szerződött partnere összesen 8 alkalommal végzett fűkaszálási, és 14 alkalommal lomtalanítási munkákat összesen bruttó 4 millió 170 ezer forint értékben. A területet rendszeresen ellenőrizzük, és elvégezzük a szükséges feladatokat.”

Pontosítás:

Az egyik megszólaló az IKV Zrt. alábbi az pontosítást kérte: „A 2020. május 30. napján megjelent szöveget kísérő képeken tévesen vegyes tulajdonú lakott társasházak udvarai láthatóak, nem a cikkben leírt 100%-ban önkormányzati tulajdonú üres telkek. Az épületeket az IKV Zrt. Társasház Üzletága kezeli, a kerítésen belül az osztatlan közös területeken található lom elszállítása a társasházi közösséget terheli. A folyamatosan halmozódó hulladék elszállításáról több alkalommal gondoskodtak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában