Új vizesblokkokat kapnak a csoportszobák

2020.05.12. 17:23

Megújul júniusig a bordányi óvoda

Öltözőket és vizesblokkokat modernizálnak az intézmény 1987-ben épült szárnyában. A gyerekek ellátását nem zavarja a munka, meg van oldva az elhelyezésük.

Munkatársunktól

Május végére megújulnak a bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde négy csoportszobájához tartozó régi vizesblokkok.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Bordány önkormányzata a Belügyminisztériumtól az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására még a múlt évben kiírt pályázaton mintegy húszmillió forint támogatást nyert a nagyközség óvodájának felújításra. A munkák már április végén elkezdődtek.

Május végére megújulnak a bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde
négy csoportszobájához tartozó régi vizesblokkok.
Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde négy csoportszobájához tartozó régi vizesblokkokat és öltözőket újítják fel, valamint az épületrész központi fű­­tését korszerűsítik, kicserélik a gázkazánt. Lázárné Borbola Márta intézményvezető elmondta, a munkákat a vállalt szerződés alapján legkésőbb május 31-ig kell befejeznie a vállalkozónak.

– A négy szociális helyiség felújításával, illetve a fűtéskorszerűsítéssel a bordányi óvoda és bölcsőde nagy felújítási és bővítési programja szinte teljesen lezárul. Az elkövetkező időszakban még az udvar felújítását, többek között locsolórendszer kiépítését és a kültéri játékok cseréjét, felújítását szeretnénk megvalósítani. Ehhez akkor tudnak hozzáfogni, ha is­­mét sikerül pályázati forrást találni – mondta Tanács Gábor polgármester.

A településvezető nagyon büszke az épületegyüttesre, szerinte a térség legszebb óvodája a bordányi.

A gyerekeket és az óvodai el­­látást nem zavarja a munka, a kicsiket a felújítás ideje alatt az új szárnyban látják el. 1987. augusztus elsején nyílt meg az új bordányi óvoda a Rákóczi ut­­cában.

– Ez az épületrész 1987-ben épült, ráfért már a felújítás – tette hozzá az intézményvezető. A bordányi óvodába öt csoportban 14 bölcsődés és 115 óvodás jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában