Helyi közélet

2020.05.23. 10:30

Nyithat egy újabb szentesi piac, Makón fagyiutalványt osztanak

Szegeden pótolják az elmaradt rendezvényeket, a tervek szerint a Borfesztivált is. A megyében majdnem minden irodája kinyitott az iparkamarának, illetve speciális arcmaszkokat kaptak az infektológiai osztály dolgozói.

Munkatársainktól

Augusztus végén rendezhetik meg az elmaradt Borfesztivált.

Forrás: Archív fotó / DM

Újranyitottak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szegedi, hódmezővásárhelyi, makói és szentesi irodái, a csongrádi várhatóan júniusban fogad újra ügyfeleket. Azonban a Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukcióinak igénylése, az okmányhitelesítés, a Kamarai Pénzügyi Alapok támogatási program, az építőipari kivitelező vállalkozók nyilvántartásba vétele továbbra is csak előzetes bejelentkezés után történhet meg személyesen.

Augusztus végén rendezhetik meg az elmaradt Borfesztivált.
Fotó: Archív fotó / DM

Védőeszközöket adományoztak

Speciális, teljes arcmaszkokat és hozzájuk tartozó, többször használatos szűrőket vásárolt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club, ezzel segítve az SZTE SZAKK Infektológiai Önálló Osztály munkatársai­nak tevékenységét. A 800 ezer forint értékű adományt, amelyet saját tagjaik adományaiból és erre a célra indított gyűjtésből szedtek össze, már át is adták.

A tervek szerint Szegeden pótolják az elmaradt rendezvényeket. A polgármester bejelentése szerint augusztus 20-án, és az azt következő hetekben rendeznek borfesztivált, koncerteket és egyéb kulturális programokat.

Nyit a piac

Vasárnap megnyit Szentesen a Villogó utcai piac, ahová a 65 év felettiek 6 és 9 óra, a 65 év alattiak pedig 9 és 12 óra között léphetnek be.

Fagylaltkupont osztanak

A járványveszély miatt elmarad a szokásos gyermeknap a makói Petőfi parkban, helyette a jövő héttől minden 18 év alatti fiatal két fagylalt elfogyasztására jogosító kupont kap postai úton – közölte Farkas Éva Erzsébet polgármester. A kupon május 31. és június 7. között, a helybeli cukrászdákban váltható be.

Egy hete változatlan a betegek száma, továbbra is 114 regisztrált koronavírusos fertőzött van megyénkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában