Megnyitottak a kutyafuttatók és a szabadtéri sportpályák is

2020.05.17. 10:00

Újra gyerekzsivajtól hangosak a játszóterek

Nagy örömmel vették birtokba a szegediek a játszótereket, a gyerekeknek már hiányoztak a játszópajtások. A kutyafuttatókat és a fitneszparkokat is használhatják már a lakosok, ezekben még nincs nagy nyüzsgés.

H. E.

Szeged 2020.05.14. Újszegedi Játszótér a fõfasornál Képen: Fotó:Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

– Kristófnak nincs testvére, és bár unokatestvéreivel néha találkozott, nagyon vágyott már gyerektársaságra, ezért jöttünk el a játszótérre – magyarázta a 4 éves kisfiú apukája. Szabolcs elmondta, ők Tápén laknak, ám Kristóf egyszer már volt az újszegedi háromárbócos játszóhajón. Most az volt a kérése, hogy ide jöjjenek.

– Múlt héten kezdtük a 122 játszótér, a 35 fitneszpark, a 14 kutyafuttató és a 40 bekerített sportpálya megnyitását. Egyszer már lenyírták a füvet kollégáim az idén, most nyitás előtt újra rendbe tettük minden játszótér környékét. A homokozókba friss homokot szállítottunk, megnyitottuk a vízcsapokat és hypós oldattal lefertőtlenítettük a játszóeszközöket – mondta Makrai László. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjének az a tapasztalata, hogy lassan veszik birtokba a gyerekek a játszótereket, még mindig van bennük egy kis félelem. Bár olyan szülő is akadt, aki már korábban, a tiltás ellenére letépte a szalagot, hogy gyerekei használhassák a játszóeszközöket.

Simoncsics Pál néptáncos-koreográfus és kislánya, Julcsi is a Fő fasori játszóteret választotta csütörtök délelőtt. Ők a Kálvária tér környékén laknak, kerékpárral tekertek el a játszótérig. Pál elmondta, örül, hogy megnyitottak a játszóterek, remek délelőtti program ez számukra.

A kutyafuttatókat a héten még nem nagyon használták az állatbarátok. Makrai László szerint ezek inkább közösségi találkozási pontként szolgáltak, a közvetlen kontaktusoktól viszont még tartanak az emberek, így inkább a magányos kutyasétáltatást választják a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában