Mindenre van megoldás

2020.05.05. 15:32

Videochaten és személyesen köszöntötték édesanyjukat

A koronavírus-világjárvány miatt találékonyabbnak kellett lennünk abban, miként köszöntsük fel az édesanyákat. Ismert embereket kérdeztünk, hogyan oldották ezt meg, szinte minden variáció előfordult.

Imre Péter

Molnár Krisztináéknál az ölelés most elmaradt. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

– Mivel még a családdal élek, személyesen, a szokott módon, virággal és csokival köszöntöttem édesanyámat. A különleges helyzet miatt online összeállítást is készítettem neki képekből – mondta az Eurosport ifjú, vásárhelyi származású kommentátora, Nagy Benjámin.

Egymástól méterekre

– A gyerekekkel, a 12 éves Nadinnal és a 6 éves Robival mentünk el édesanyámhoz, az udvaron a fűre lerakva adtuk át az ajándékokat, és egymástól mintegy 3-4 méteres távolságban állva beszélgettünk kicsit. A puszi és az ölelés elmaradt, először… – közölte nagyot sóhajtva a szentesi Bertók Róbert, a profi bunyós Szellő Imre edzője. Hozzátette: egy pesti bokszfesztivál és a Kurca-parti kalandpark gyereknapi rendezvénye is elmaradt a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt.

Köszöntés videochaten

– Sajnos, csak videochaten köszönthettük Vásárhelyen élő édesanyámat – árulta el Kónya Krisztina, Bessenyei-, Dömötör- és Vaszy-díjas operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház tagja.

– Először arra gondoltam, elmegyünk, felhívtam telefonon, hogy megbeszéljük. Bár neki is jól esett volna, a vírus miatt lebeszélt az útról, azt mondta, maradjunk otthon, és gondoljunk rá szeretettel – fűzte hozzá.

Kónya Krisztina a technikát hívta segítségül. FOTÓ: FRANK YVETTE

Azt a megoldást választották, élő videókapcsolattal köszöntik Ibolyát anyák napján az első osztályos Barnabással és a 21 hónapos Korinával.

– Anya éppen kenyeret sütött, megmutatta, milyen szép lett. A gyerekek verset mondtak, énekeltek, táncoltak, Korina is nagyon ügyes volt. Még mindig van egy kis lelkiismeret-furdalásom, hogy nem látogattuk meg. Viszont elképzeltem, ha odamegyünk, nehéz lett volna megállni, hogy ne öleljem és ne pusziljam meg – mondta kissé elcsukló hangon Krisztina.

Puszi és ölelés

– Úgy köszöntöttem, mint eddig is. Vagyis megkockáztattam: személyesen, megpusziltam, megöleltem. Azért mertük vállalni, mert édesanyámnak nincs komolyabb betegsége, fitt, jól tartja magát, és így az igazi. Ha úgy éreztem volna, beteg vagyok, nem megyek el – közölte Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark vezetője, aki másokkal szemben tartja a 1,5-2 méteres egészségügyi biztonsági távolságot. Hozzátette, ha rajta múlna az édesapákat is hasonló módon ünnepelné, mert az ő hatásuk is jelentős – különösen fiúknál – a gyerekre, ahogy fogalmazott: összességében a családi kapcsolatok nagyon fontosak. – A karácsony mellett az anyák napja a legszebb ünnep, a bensőséges szeretet és kedvesség miatt – jelentette ki Róbert.

Tulipán és finomságok

– Elmentem a társasházhoz, amelyben lakik, lejött az utcára, ott adtam át a tulipáncsokrot – mesélte Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelem sajtósa, a tűzoltók egyébként tegnap ünnepelték védőszentjük, Szent Flórián napját. A kellemest összekötve a hasznossal be is vásárolt Zsófiának, és az élelmiszerek között meglepetésként elrejtett pár finomságot, amit szeret.

– Az ölelés azonban most elmaradt, nagyon hiányzott… – mondta a szóvivő.

Molnár Krisztináéknál az ölelés most elmaradt. FOTÓ: KARNOK CSABA

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában