"Tanulj, dolgozz és légy becsületes"

2020.06.22. 15:52

A jövő szakembereit díjazták Csongrádon – Galéria

Oklevéllel ismerték el a középiskolások Szakma Sztár versenyen elért eredményeit. Az idei megmérettetésen a járványhelyzet miatt a legtöbb szakmában csak az elméleti elődöntőket tudták megtartani, a gyakorlatit már nem, pedig volt olyan diák, akik száz százalékos, hibátlan dolgozattal került volna be a fináléba.

M. A.

Csongrád – A Sághy Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium SzakmaSztár versenyen részt vett tanulói elismerése. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Csongrádi Térsége elismerő oklevéllel és ajándékokkal jutalmazta a Sághy Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Szakma Sztár versenyen eredményesen szerepelt diákjait.

Az ünnepélyes oklevélátadón Horváth János, a CSMKIK Csongrád Térségi elnöke felidézte, hogyan indult évekkel ezelőtt a városi szakképzés és a kamara kapcsolata, illetve kiemelte a fiatalok remek teljesítményét.

– Tanulj, dolgozz és légy becsületes – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra a tanulókat.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere elmondta, a szakképzés évtizedekig el volt hanyagolva, de a gazdasági igények jelezték, hogy szükség van rá. A városvezető hangsúlyozta, törekednek arra, hogy a vállalkozások és az önkormányzat között szorosabb legyen a kapcsolat, valamint továbbra is támogatják a szakképzés minden ágát a városban. A város és a kamara példásan jó kapcsolatát emelte ki Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a tanulóknak pedig azt üzente, fontos, ha a végzős diákok a térségben maradnak és itt vállalnak munkát.

Ezt követően átadták az okleveleket, a kőművesek közül Debreczeni Ádám, Somodi Roland és Szikora Szilveszter kapott elismerést, utóbbi száz százalékos dolgozatával szerezte meg a megyei első helyet, ám a döntő elmaradása megfosztotta az országos sikertől. Az ácsok közül Gyarmati Zsoltot, a villanyszerelők közül Berta Balázs Zsoltot, a faipari technikusok közül Hegyi Ferenc Arnoldot ismerték el, utóbbi fiatal a Szakma Sztár országos döntőjében a hatodik helyet szerezte meg. Oklevelet kaptak a logisztikai ügyintézők is, közülük Keller Attila Zsoltot díjazták, a rendszergazdák közül pedig Újfalusi Nándor, Kócsó Márk Dominik, Kovács Dániel és Kovács Krisztián Marcell kaptak oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában