Rollert és okosórát kaptak

2020.06.23. 16:46

A klímaváltozásról rajzoltak a gyerekek – Galéria

Több mint hatszáz alkotás érkezett a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat által meghirdetett rajzversenyre. Az Agórában félszáz alkotást állítottak ki, 13 diákot pedig díjaztak.

Munkatársunktól

Rollert és okosórát kaptak a legjobbak rajzok készítői.

Fotó: Karnok Csaba

A klímaváltozás témájában szervezett rajzpályázatot a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Európai Régiók Gyűlése projektjének támogatásával, amelynek eredményhirdetését tegnap tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában. Köszöntőjében Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a pályázat célja volt, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül kifejezhessék, mit jelent számukra a klímavédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért. Alkotásaikban megmutathatták, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

A több mint 600 beérkezett alkotás közül Gémes László, valamint Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója és Papdi Balázs szegedi fotográfus választotta ki azt az 50 rajzot, amelyet kiállítottak az Agórában. Ezek alkotói közül 13 diákot pedig díjaztak is: hat alsó tagozatos rollert, hat felső tagozatos pedig okosórát kapott. Átadtak egy különdíjat is a legkreatívabb pályázónak, a legaktívabbnak bizonyult sándorfalvi Pallavicini-iskola pedig sportszervásárlási utalványt kapott.

– A Földet rajtoltam le, köré pedig tüzet – beszélt díjazott alkotásáról a 8 éves Török Zalán. A makói kisfiú úgy fogalmazott, ezzel a szárazságot és az árvizeket akarta jelképezni. – Nagyjából két órát dolgoztam vele, de megérte. Nagyon örülök a rollernek – mesélte.

Bakacsi Bella, aki a különdíjat kapta, két képet is rajzolt: az egyiken az emberek még szeretik a Földet, a másikon viszont összeszemetelik, tehát nem szeretik. – Nagyon szeretek rajzolni, úgyhogy rettentően boldog vagyok, mert mindig is szerettem volna egy ilyen versenyen nyerni – lelkendezett.

A rendezvény végén rövid flashmobot tartottak a résztvevők segítségével, majd uzsonnával vendégelték meg a gyerekeket. A programot Gulyás Ágnes egyetemi adjunktus, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének tanárának klíma workshopja zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában