Helyi közélet

2020.06.15. 18:27

A Kozmutza iskolát támogatja a jótékonysági maratonnal Bagi Mátyás

Speciális, sífutó mozgást igénylő edzőgéppel 42 kilométeres táv teljesítését tűzte ki célul Bagi Mátyás funkcionális tréner, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagja. A jótékonysági akció kilométereit 1000 forintért kínálja fel. A bevételt a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Intézetnek ajánlja fel.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– Megígértem az iskolának, hogy tavasszal szervezek egy jótékonysági futóversenyt. Ez a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Közben volt egy sérülésem, ami után ezzel a speciális sífutó géppel kezdtem el edzeni. Innen jött az ötlet, hogy teljesítsem a maratoni távot és megpróbálom eladni a megtett kilométereket – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Bagi Mátyás.

Ezzel a speciális sífutó géppel tesz kísérletet Bagi Mátyás a maratoni táv teljesítésére.
Fotó: Kovács Erika

Hogy ne csak a kihívás 3 és fél órájában lehessen csupán segíteni, a Kriko Gym edzőtermében mától egy gyűjtőládába is várják az adományokat.

– Nagy örömmel fogadtuk a felajánlást. Nem először keresett meg bennünket a Szeretem Vásárhelyt egyesület. Legutóbb a kicsik játszóterét bővítettük a segítségükkel, most pedig olyan sporteszközöket vásárolnánk, amelyek többek között az erőnlétet és az állóképességet fejlesztik – mondta Megyesi Istvánné, az intézmény igazgatója.

A jótékonysági maratont pénteken 11 órától rendezik meg a Kriko Gym edzőtermében, amit élő, online közvetítésen is figyelemmel kísérhetnek az érdeklődők Bagi Mátyás, a Szeretem Vásárhelyt egyesület, vagy a Kriko Gym Facebook oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában