Helyreigazítás

2020.06.27. 06:00

A Szeviép-ítélethirdetés után fizetett az önkormányzat

delmagyar.hu

Helyreigazítás

A delmagyar.hu-n 2020. január 6. napján megjelent „A Szeviép-ítélethirdetés után fizetett az önkormányzat” című írásunkban egy a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Éptárker Kft. részvételével 2018. szeptember 21. napján létrejött szerződéssel összefüggésben az Éptárker Kft.-t érintően valótlanul híreszteltük azt, hogy „Az összesen 1 milliárdos költségvetésű projektben a szerződés szerint bruttó 950 millió 135 ezer 146 Ft jutott az Éptárkernek. Ebből a nettó vállalkozói díj 722 millió 838 ezer 560 Ft volt.” A valóság az, hogy a 2018. szeptember 21. napján megkötött szerződés alapján a teljes konzorcium vállalkozói díjából az Éptárker Kft.-t mindössze nettó 84.240.329 forint vállalkozói díj illette meg.

Ugyanezen cikkünkben ugyanezen munkával kapcsolatosan – utalva a Szeviép-ügyben született másodfokú ítélet kihirdetésének napjára – az Éptárker Kft. által kiállított számla kapcsán valótlanul híreszteltük azt is, hogy a Szeviép-ügyben született másodfokú ítélet után fizetett az önkormányzat. A valóság az, hogy az ügy másodfokú ítéletének meghozatala után a sajtó-helyreigazítási kérelem 2020. január 27. napi előterjesztéséig Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az Éptárker Kft. részére sem az általunk megjelölt számla alapján, sem más jogcímen semmilyen kifizetést nem teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában