Helyi közélet

2020.06.05. 11:00

Csanád lett a tojás neve, kis gólya kel majd ki belőle

Ha fiú lesz, ha lány, a megyenévváltozás tiszteletére Csanádnak hívják majd azt a kis gólyát, amelyik hamarosan kikel a tojásból a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása keltetőjében. A tojás keltetőbe került. A madármentők nagyon várják a kis jövevény kikelését.

Kovács Erika

Csanád, a kis gólya hamarosan kikel a tojásból. Most a keltető pótolja a fészek melegét. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

– Néhány nappal ezelőtt Algyőn áramütés ért egy gólyát. Erről a helyiek értesítettek bennünket. Siettünk a helyszínre, hogy mentsük, ami menthető – me­sélte Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője.

– Volt a gólyának egy rossz döntése. A helyiek elmondása szerint mindig a másik irányból közelítette meg a kéményt, most viszont nem. Ez az életébe került. Sajnos elpusztult. A tojást azonban kimentettük a fészekből. Most az állomásunkon van egy keltetőben.

Csanád, a kis gólya hamarosan kikel a tojásból. Most a keltető pótolja
a fészek melegét. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Nagy Tímeától megtudtuk, az állomás saját keltetője tönkrement. Ezért, amikor kiderült, hogy az elpusztult gólya után maradt a fészekben egy tojás, kiírták a közösségi oldalra, hogy szükségük lenne ilyen berendezésre. Egy óra alatt 5 keltető is érkezett, volt, amelyik mellé még takarmányadományt is mellékelt a felajánló az állomás többi védencének. Mire visszaértek a mentésből, már bekapcsolva várta a gólyatojást a keltető.

– Nevet is adtunk a kis to­­jásnak, ami egyébként alig nagyobb egy lúdtojásnál. Te­kintettel arra, hogy megyénk neve június 4-én megváltozik, a kikelendő kis gólya, függetlenül attól, hogy fiú lesz-e vagy lány, a Csanád nevet kapta. Örömmel mondhatom el, jól ér­­zi magát a kis élet a keltetőben. Ápolgatjuk a lelkét. Állomásunkon vannak nagy gólyák is. Tőlük ellesheti majd, hogy hogyan kell gólyaként viselkedni – mondta Nagy Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában