Játékkal zárult a rendhagyó tanév,

2020.06.16. 12:00

Elkezdődött a nyári szünet

Véget ért az idei tanév, ma kitört a vakáció. A vírushelyzet miatt a legtöbb iskolában nem lesz évzáró, az év végi osztályzatokat az elektronikus naplóban nézhetik meg a diákok.

Hajó Edina

Játszottak az utolsó tanítási napon a másodikosok a Bonifert-iskolában. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

– Nem volt még ilyen tanév, hogy ne iskolában fejezzük be, kétnapos hószünet volt már, de olyan, hogy három hónapig nem az iskolában tanultak a gyerekek, olyan még nem. Ná­lunk is van ügyelet, mintegy 30 gyermek zárja itt a tanévet, főként alsósok – magyarázta Husztáné Gyursánszki Erzsébet, a Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója.

Őszig Nem kell tanulni

Ma kezdődik a nyári szünet, vagyis a diákok befejezhetik a digitális tanulást, a legtöbb is­­kolában már hétfőn sem volt tanítás, sem személyes, sem di­­gitális. A Bonifert-iskolában diákönkormányzati napot tartottak volna, amit még szeptemberben terveztek, de az el­­maradt, igaz, tanítás sem volt.

 

Az ügyeletben lévő gyerekek a múlt hét elején még tanultak, most már a játéké volt a főszerep. A másodikosok néhány el­­sőssel csocsóztak, valamint felírták a táblára az elmarad­hatatlan „Vakáció” szót. Gémes Krisztina első osztályos tanuló elmondta, szívesen maradna még a suliban, de csak játszani. Hiányoztak neki a többiek, ráadásul elfáradt otthon a számítógép előtt. Az alsósoknak ugyanis voltak online órái, úgy tanulták meg például a nagybetűket az első osztályosok.

Szükséges a nevelés

– Sok pozitívuma van a digitális oktatásnak, a kollégák sok olyan felülettel és feladatkészítési lehetőséggel ismerkedtek meg, amit biztosan beépítenek későbbi oktatásukba, ám a nevelés az teljesen elmaradt. Sok szülő most szembesült az­­zal, hogy milyen nehéz a gyermekét leültetni akár 45 percre is – összegezte az elmúlt félévet a Délmagyarországnak Husztáné Gyursánszki Erzsébet.

Van, ahol lesz évzáró

Az intézményben az év végi osztályzatokat már meghatá­rozták, az osztályfőnökök most kezdik el írni a bizonyítvá­nyokat. Ezeket azonban a ha­­gyományokkal ellentétben nem osztják ki, ugyanis nem tartanak évzárót. Az év végi jegyeket már ma láthatják a KRÉTA naplóban a gyerekek és szüleik, vagyis hamarabb, mint normál esetben. A bizonyítványokat ebben az iskolában a következő tanév első napján osztják ki.

Több iskolában azonban szer­­veznek kiscsoportos évzárókat, úgy, hogy egy időpontban egy-egy évfolyam mehet be az épületbe.

Mint ismert, június 26-áig minden iskolában biztosítják a felügyelet, így a Bonifertben is. Az igazgató elmondta, a hónap végéig náluk marad a 30-as létszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában