100 család részesül készségfejlesztő iskolai oktatásban, szociális nappali ellátásban

2020.06.18. 17:03

Felújított számítógépeket kapott a Gemma

Tizenkét felújított számítógépet adott át Nemesi Pál tegnap a Gemma iskolának. A berendezéseket a felnőttek számára kialakításra kerülő új épületben használják majd az oktatásban.

Munkatársunktól

Az új épület számítógép termébe kerülnek majd az adományba kapott eszközök. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Felújított számítógépeket adományozott Nemesi Pál, a FerroÉp Zrt. vezérigazgatója, a Dél-magyarországi Polgári Egyesület elnöke a Gemma Központ számára. A tegnap átadott 12 eszköz, mely az itt gondozott fiatalok tanulását segíti majd, minden szükséges kiegészítőt, így a jogtiszta szoftvereket is tartalmazza, vagyis lényegében azonnal használatba vehetők. Ahogyan Nemesi Pál fogalmazott, számukra a munkavégzéshez már kicsinek bizonyul a kapacitásuk, de képességfejlesztéshez és oktatási célokra még tökéletesen megfelelnek.

- Mindig, de most különösen fontos, hogy összefogjunk és segítsünk másokon. Azokat a tartalékokat pedig, amelyekkel mások boldogulását elősegíthetjük, tegyük elérhetővé – jelentette ki az átadó ünnepségen Nemesi Pál. Kiemelte: az egyesület már a veszélyhelyzet kezdetén maszkot osztott és élelmiszer csomagokat vitt rászorulóknak, azzal pedig, hogy segítsenek másokon, ezután sem hagynak fel.

A Gemma Központban több mint 100 család részesül készségfejlesztő iskolai oktatásban, szociális nappali ellátásban és támogató szolgáltatásban. Péntek Imréné igazgató elmondta, civil szervezetként adományozók nélkül nem is tudnának létezni, ezért hálásak minden segítségért. Ami most különösen elkel az iskola számára, hiszen szeptembertől annyi tanulójuk lesz, hogy kicsivé vált a rendelkezésre álló, Bakay utcai épület.

- Öt éves bérletre rendelkezésünkre bocsátottak egy egykori iskolaépületet, oda költöztetjük át a felnőtteket. Az azonban teljesen üres, így a következő hónapokban be kell még rendeznünk. A mostani adománynak köszönhetően a számítógép teremmel már nem sok dolgunk lesz – mondta az intézmény igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában