Helyi közélet

2020.06.09. 18:42

Kenyeret és hitet osztanak

A Purák Péterné Zita vezette szegedi keresztény közösség élelmiszert és hitet oszt a rászorulóknak, a csüggedőknek. Legutóbb állandó helyükön, a Csillag téren kenyér és csoki jutott a sorban állóknak.

Imre Péter

Szeged, 20200527. Purákné Zita a járvány kezdete óta jótékonykodik, oszt ételt társaival. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– A Jóisten indított el ezen az úton, amikor 20 évesen megszólított – közölte elöljáróban magáról Purák Péterné Zita, aki felekezetektől független keresztény közösséget vezet.

Tavaly szeptembertől összejöveteleiket Szegeden, a Mikszáth Kálmán utcában tartják, ahol tanulmányozzák a Bibliát, együtt énekelnek és imádkoznak azokkal, akikkel az ételosztásokon, kórházban és a hétköznapi munka során ismerkedett meg.

Felekezetektől független keresztény közösséget vezet Purák Péterné Zita.
Fotó: Frank Yvette

Rászorulóknak hideg élelmet osztanak 2 éve, legutóbb ke­­nyér és csokoládé jutott a sorban állóknak. Az elemózsiaosztás mellett vallásos témájú dalokat énekelnek, a Bibliából történeteket mond el Zita, valamint kórházakban önkénteskedik, Bibliákat adományoz az intézményeknek.

– Megható dolgok történnek az ételosztásokon: előfordult, hogy a végére maradt 6 kifli, és amikor megkérdeztem, kinek van rá még szüksége, húszan tették fel a kezüket – mesélte.

Az adományozást két barátnő­jével, Linával és Felíciával kö­­­­zösen csinálják. Maszkot is varrtak és adtak ingyen a koronavírus-járvány hazai megjelenése után, és Purák Péterné minden barátkozóval telefonon tartotta a kapcsolatot, hetente be­­szélgetett velük.

– Édesanyám esténként a képes bibliából olvasott nekem, számomra ez jelentette a tévémacit. Soha nem felejtem el azokat az estéket, és azt sem, hogy 14 éves voltam, mikor a kezeim között halt meg... – mondta Zita.

Zita zárásként elmondta: na­­gyon hálás Istennek, hogy a Mikszáth Kálmán utcában szombatonként összejöhetnek, találkozhatnak. A búcsúzáskor fotós kolléganőmmel, Frank Yvette-tel választhattunk a könyv­­jelzők közül, amelyeken kézzel írt üzenetek, idézetek so­­rakoztak. Az enyémen ez állt a Zsoltárok könyvéből: „Megis­merteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában