Helyi közélet

2020.06.02. 12:24

Lőtér tárlat a lakóparkban – Fotók

Minden induló gyerek nyert valamit a zsákbamacskán a hétvégén az I. Lőtér tárlat néven megrendezett rajzversenyen a névadó, újszegedi Lőtér lakóparkban.

Arany T. János

Lakóparki gyereknapot rendeztek az újszegedi Lőtér lakóparkban, kiállítással egybekötve. FOTÓ: FRANK YVETTE

A szervezők, Makra Szabolcs és felesége, Timi elmondták, már a karantén ideje alatt megfogalmazódott bennük az ötlet, amikor a gyerekek gyakran nyaggatták őket, mert unatkoztak, így sokat rajzoltak együtt.

– Minden évben szervezünk gyereknapot, ami egy baráti összejövetel, ezt egészítettük ki rajzpályázattal – mesélte Timi.

 

A gyerekek alkotásait ki is állították, a szülők pedig rögtönzött tárlatvezetést tartottak nekünk. Kiemelnénk a 4 éves Szekeres Hanna Róza művét, amely csillogó festékkel készült, és a Szikla nevet kapta. A művész sokat dolgozott az alkotáson, félretette, újra elővette. A szintén 4 éves Bozsó Bori keze munkája első ránézésre firkának is tűnhet, de közelről szemügyre véve, látszik, van benne koncepció. A legfiatalabb alkotók ikrek, Makra Hanna és Anna a Love feliratot készítették el kis segítséggel úgy, hogy az O betűt a tenyérlenyomatuk helyettesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában