Felkerestük az illetkéseket

2020.06.15. 16:49

Mi a teendő, ha őztetemet találunk?

Tudja, mi a teendő, ha elhullott állatot talál? Olvasóink hívták fel a figyelmünket szerkesztőségünk közelében lévő őztetemre, mi pedig utánajártunk, mi a teendő ilyen helyzetben.

delmagyar.hu

Forrás: DM

Az elhullott állatok tetemei egészségügyi szempontból is veszélyforrást jelentenek, nem beszélve a látványról és a közelben terjengő elviselhetetlen bűzről. Olvasóink hívták fel a figyelmünket, hogy a Szabadkai úton, szerkesztőségünktől nem messze, a töltésoldalon a vasúti átjáró aljában egy őztetem található.

Elsőként a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-nél érdeklődtünk, hogy mit lehet tenni az ügyben, kihez kell fordulni, ők pedig elmondták, hogy ilyen esetekben a gyepmesternél kell bejelentést tenni, az elérhetősége pedig a weboldalukon is megtalálható. A hívásunk után hamarosan az illetékes meg is érkezett a helyszínre és eltávolították az állat tetemét.

Az állat tetemét hívásunk után rövidesen eltávolították az illetékesek. Fotó: DM

A weboldalon néhány kattintással bejelentést lehet tenni nemcsak az elhullott állatok, hanem más, köztereket érintő problémák ügyében is, mint az illegális szemét lerakás, balesetveszélyes faágak, kátyú bejelentése vagy például szúnyogirtással kapcsolatban. Az oldal idekattintva érhető el: https://www.szkht.hu/bejelentesek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában