Az egyesület 16 éves, kétszáz tagja van

2020.06.15. 10:55

Nagycsaládosok találkoztak a makói Hinkó-tanyán – Fotók

A nagycsaládosok makói egyesületének közel kétszáz tagja van. Vasárnap közülük jó hetvenen vettek részt a járványveszély utáni első rendezvényen – a jó levegőn, egy kellemes tanyán a játékoké, az állatoké és a művészeté volt a főszerep.

Szabó Imre

A Makó határában lévő Hinkó-tanyán vidáman telt a nap. FOTÓ: SZABÓ IMRE

Az Ószegedi út menti Hinkó-­tanyán töltötték a tegnapi napot a Makói Nagycsaládosok Egyesületének tagjai, összesen mintegy hetvenen, gyerekek és felnőttek együtt.

– A járványveszély óta ez az első összejövetelünk a szabad levegőn – mondta Dömösi Emese alelnök, maga is többgyermekes édesanya.

A rendezvény középpontjában a harmónia és a művészet állt. A foglalkozáson részt vevő gyerekek alkothattak, kézműveskedhettek, de megnézték a házigazda Hinkó Andrea kaspóit is.

– Tavaly óta sok-sok helybeli művészt mutattunk már hasonló módon be – mondta az alelnök.

Persze, mint tapasztaltuk, emellett jutott idő a játékokra, az ismerkedésre a jószágokkal, simogatásukra. Szárnyasok, lovak, szamarak és más tanyán élő állatok álltak a rendelkezésükre, valamennyiük nagyon kezes. A gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat. Dömösi Emese elmondta, az elkövetkezőkben nagyon sok hasonló programot szerveznek – kirándulásokat, kerékpáros és evezős túrákat, s lesz nyári táboruk is. – A szülőknek már nemigen maradt szabadságuk, ezért ez most különösen fontos – tette hozzá.

Az egyesület egyébként 16 éve alakult az összetartozás, a közösség élményének jegyében, és jelenleg közel kétszáz tagja van. Mivel felfogásuk szerint minden nagy család az első gyerekkel kezdődik, olyan párokat is szívesen fogadnak maguk közé, akik még csak az elsőt tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában