Helyi közélet

2020.06.15. 13:45

Nem lesz szabadstrand az újszegedi Laposon

Népszerű tiszai partszakasz Szeged belterületén a Lapos, tavaly megírtuk: hamarosan kijelölt fürdőhely lehet újra. Idén azonban csak a Partfürdőn úszhatunk legálisan.

Farkas Judit

Idén már nem lesz kijelölt fürdőhely a Lapos. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Sokáig működött korábban legális szabadstrand a Laposon, de – bár népszerű – évek óta nem tartozik a kijelölt fürdőhelyek közé. Tavaly, amikor az egyetlen tiszai strand sem működött a Partfürdő felújítása miatt Szeged belterületén, megírtuk: újra üzemelhet majd szabadstrand a hídpillértől távolabbi területen, vízimentővel, infrastruktúrával. Jávorszky Iván, a Partfürdőt is üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója akkor azt nyilatkozta lapunknak, a pillértől száz méteren belül fürödni tilos, de a hátsó részen nincs akadálya fürdőhely kijelölésének.

Cikkünkben megírtuk azt is: a partszakasz az ATIVIZIG-től a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. kezelésébe kerül át a tervek szerint. Korábban a Lapos vetélkedett a Partfürdővel, amikor a legális tiszai szabadstrand helyszínét keresték. A meglévő infrastruktúra miatt döntöttek akkor az utóbbi mellett.

Idén már nem lesz kijelölt fürdőhely a Lapos. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Elkezdődött a nyári szünet, itt a strandszezon – ám a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt jó időre megállt az élet. Érdeklődtünk: lehet-e vajon idén kijelölt fürdőhely a Laposnak nevezett partszakaszból? Jávorszky Ivántól megtudtuk: idén már biztosan nem lesz ott legális szabadstrand. Nem került még át a terület a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. kezelésébe, és amíg ez nem történik meg, addig nem kezdhetik meg a munkálatokat. Július első felétől viszont a tervek szerint lehet majd használni a Partfürdőn a fürdőzésre kijelölt tiszai partszakaszt. Már csak a tereprendezés van hátra, és a vízminták eredményére várnak – három mintát ellenőriz a tisztiorvosi szolgálat –, minden más készen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában