Helyi közélet

2020.06.15. 14:18

Nyári véradókampányt hirdet a Magyar Vöröskereszt

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért! felhívással közös kampányt indít.

delmagyar.hu

Forrás: Magyar Vöröskereszt

A járványhelyzet enyhülésével fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is, valamint közeledik a szabadságolások időszaka, az oktatási szünet, amikor mindig kevesebb a véradás. Ezért most duplán szükség van az emberek önzetlen adományára a vérkészlet folyamatos feltöltéséhez, a betegek maradéktalan ellátásához – áll a Magyar Vöröskereszt mai közleményében, melyben kampányt indítanak a véradás népszerűsítésére.

Kiss Gergely, Krizsán Szabolcs, Rédli András és Horváth Gábor sportolók úgy döntöttek, hogy nemcsak a pályán mutatják meg, hogy szükség van az összefogásra, hanem a hétköznapi életben is. A világ élsportolói közé tartozó négy kiválóságban a sport szeretetén túl egy dolog biztosan közös, a felelősségérzet embertársaik iránt. Ezért elhatározták, hogy rendszeres véradóként felhívják ismerőseik, barátaik figyelmét is e nemes cselekedetre, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!”, kampányában.

Azon véradók között, akik a kampány ideje alatt vért adnak 3 db kétéjszakás wellness pihenést, valamint 3 db 10 000 Ft értékű Decathlon ajándékutalványt sorsolnak ki. Az Országos Vérellátó Szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt – mint a véradások szervezéséért felelős humanitárius szervezet – az aktuális szakmai előírások figyelembe vételével igyekeznek minél több véradóeseményt biztosítani ahhoz, hogy az egyenletes és a folyamatos vérellátással hozzájárulhassanak az egészségügy zavartalan működéséhez és a betegek gyógyulásához.

További információk a kampány weboldalán érhetők el: www.ovsz.hu/mondj-igent-az-eletre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában