Helyi közélet

2020.06.24. 14:22

Súlyos vita a vezető távozásáról

Kéthavi bérének megfelelő végkielégítést kapna Drégelyi Zoltán, miután június 30-ai hatállyal lemondott a Szegedi Sport és Fürdők Kft. vezetői posztjáról. Ez azonban nagy port kavart a pénzügyi bizottság tegnapi ülésén

K. A. R.

{{Information |Description={{hu|1=Szegedi gőzfürdő épületének felülvilágító tetőszerkezet munkái. Készült ~ 1894}} |Source=own work |Author=Kozma János |Date= |Permission=see below |other_versions= }} <!--{{ImageUpload|full}}--> [[Category

A képviselők legtöbbje szerint közös megegyezéssel történő távozás esetén nem kell végkielégítést fizetni, tehát nem jogos a városvezetés felvetése. Ezért ebben a formában nem akarják elfogadni a pénteki közgyűlésen a vezető lemondását.

Jelen volt az ülésen Pappné Nagy Katalin, aki Drégelyi székébe ülhet júliustól, méghozzá pályáztatás nélkül. Az önkormányzat szerint – a megszokott gyakorlattól eltérően – azért nincs szükség pályázati felhívásra a poszt betöltéséhez, mert a jogi és menedzseri végzettségű nő korábban már színvonalas pályázatot adott be, amikor az IKV Zrt.-hez kerestek vezetőt. Igaz, nem őt választották arra a posztra. Pappné bemutatkozása során elmondta, gazdasági társaságként és nem sportszervezetként tekint a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-re. Kiderült, 2016-tól az önkormányzat alkalmazásában is dolgozott, akkor a városi cégeket vizsgálta át. Pénteken döntenek sorsáról.

A bizottság támogatta, hogy a klebelsbergtelepi posta új helyszínre, a Váltó utca 14. szám alá költözzön, ahol jelenleg könyvtár működik, amit az Összefogás Házába telepítenek át, ha a közgyűlés is jóváhagyja.

Fontos bejelentési kötelezettsége lehet az ingatlantulajdonosoknak, ugyanis ha házuk felújításakor leveszik az utcanevet jelző táblát, akkor azt jelenteniük kell a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek, vagy le kell adni cégnek, amely majd visszaszereli. Azt is jelenteniük kell majd, ha valaki más rongálta meg vagy tüntette el a táblát.

Kiderült, nem lesz idén Dömötör-díj gála és Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában