Vidéken építi tovább karrierjét

2020.06.17. 09:43

Szegedi Csúcsétteremből egy ruzsai vendégház konyhájára távozott Kurucz Attila

Számos rangos elismerést söpört be az évek során Kurucz Attila, a Tiszavirág korábbi séfje, aki a tulajdonosváltás után vidéken, egy ruzsai luxustanyán folytatja karrierje építését.

Arany T. János

A Homoki Lodge új séfje szerint, akinek már az óvodában is asztal volt a jele, olyan egyszerű dolgokat, mint a vajat és a kenyeret is el lehet készíteni csúcsgasztronómiai szinten. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Év eleji hír, hogy a 2019-ben a Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája-díjat elnyert Kurucz Attila elhagyta a Tiszavirágot, és egy vidéki luxusszálláshely, a Homoki Lodge konyhájára tá­vozott.

Stopperrel érkezett

Attila egy digitális stopperrel a kezében bukkant elő a ruzsai Homoki Lodge luxusszálláshely konyhájáról. Az eszköz 16 perc 12 másodpercet mutatott, ennyi ideje volt első körben a beszélgetésre kenyérsütés közben.

– A kenyérkészítésnek szigorú szabályai vannak. Ez egy kovászos, nagyon kényes ke­nyér – magyarázta a séf, aki korábban a budapesti Onyx, a Laci!Konyha, az U26 Bisztró és az Innio csapatát erősítőtette. Szegeden végezte a vendéglátóiskolát, majd a fővárosi ta­­pasztalatszerzés után hazatérve több mint négy éven át vezette a Tiszavirág konyháját.

A Homoki Lodge új séfje szerint, akinek már az óvodában is asztal volt a jele, olyan egyszerű dolgokat, mint a vajat és a kenyeret is el lehet készíteni csúcsgasztronómiai szinten. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Új irányok

– Nem titok, hogy tulajdonosváltás történt a Tiszavirágban, az új tulajdonos pedig más irányba szeretné vinni az éttermet, amibe az én elképzeléseim nem fértek bele, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy megválunk egymástól. Az életemet tettem fel a vendéglátásra. Az a célom, ami évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy saját helyet, vállalkozást szeretnék csinálni. Most nyílt erre lehetőség. Ez a fajta vendéglátás, ami itt működik, ez áll hozzám a legközelebb.

Vidéki pompa

Kurucz Attila azt mondta, ab­­ból főz, amit a környéken beszerez.

– Kaptunk vaddisznót, most vaddisznó van az étlapon. Ennek ez a varázsa, és nem is akarunk hasonlítani egy top belvárosi étteremhez, de ezt fine dining szinten csináljuk. Ez magyar konyha modern felfogásban – hangsúlyozta. Hozzátette, az elején meglepődött, mennyi törzsvendég jött utána vidékre a belvárosi étteremből.

– Egy tanulási folyamat ele­­jén vagyunk, március 13-­án nyitottunk meg, és 15-én bezártunk – mondta nevetve. Élesben mindössze három hete dolgoznak. Attila elismerte, még sok mindenen csiszolni, fi­­nomítani kell.

 

Luxus a semmi közepén

Öt évvel ezelőtt írtuk meg, hogy a Homoki Lodge egy régi paraszti épületegyüttes, kívül-belül felújítva, amelyet minden igényt kielégítő boutique hotellé alakítottak. A hivatalos megfogalmazás szerint a boutique hotelek kis méretű, egyedi stílusú, a vendégek igényeire kiemelt figyelmet fordító hotelek. Megálmodói, a bécsi Birgit és Oliver Christen először egymásba, majd húsz évvel ezelőtt a homokhátsági tanyavilágba szeretett bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában