Szeged

2020.06.05. 15:21

Tovább küzdenek a telep postájáért

Felmondta a bérleti szerződést a klebelsbergtelepi postának helyet adó épület tulajdonosa. Az ott élők félnek, végleg bezárhat a hivatal.

H. E.

János havonta többször is jár a telepi postára. Örülne, ha nem zárna be. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Már tavaly is írtunk arról, hogy a Pancsovai utcában működő posta egy olyan ingatlanban működik, amelynek tulajdono­­sa akkor felmondta a bérleti szerződést. Év végén a problé­­ma megoldott, meghosszabbították a megállapodást. Most azért keresték meg lapunkat az ott élők, mert úgy tűnik, ezúttal véglegesen megszünteti a megegyezést a tulajdonos. Így a Klebelsbergtelepen működő posta és ugyanabban az épületben lévő állatorvosi rendelő helye bizonytalan. Utóbbi – információnk szerint – átköltözik Alsóvárosra.

– A posta sorsa még nem dőlt el. Sok az idős a telepen, aki csekken fizeti számláit és sok kisgyermekes család költözött ide, akinek egy postai ügyintézés a városban nagyon körülményes lenne – magyarázta Nacsa Jánosné, a Klebelsberg-telepi Polgári Kör elnöke. Ezt megerősítette János is, aki szerda reggel telefonszámláját jött befizetni.

– 1986 óta lakom itt, egy hó­napban többször is járok postára. Agyvérzésem volt, nem tu­­dok messzire menni, hamar elfáradok. Szerintem a komfort­érzetünknek is fontos, hogy le­­gyen postánk – fejtette ki.

Megkérdeztük a Magyar Postát és az önkormányzatot is, találtak-e már megoldást a helyzetre. A Magyar Posta lapunkkal azt közölte, hogy a vállalat nem tervez bezárásokat. Megerősítették, hogy a Szeged 17-es posta nem saját ingatlanban üzemel, amelynek tulajdonosa július 31-ével felmondta a bérleti szerződést. Az önkormányzatot értesítették a bérleti szerződés felmondásáról,és egyeztetéseket is folytatnak.

Nacsáné azt is elmondta, a héten az Összefogás Házában jártak a posta és az önkormány­­zat munkatársai, terveik között az szerepel, hogy ott alakítsák ki a postahivatalt.

– Ha ide kerül a posta, akkor ezt a kulturális rendezvényeink sínylik meg, ha pedig megszűnik, akkor a lakosság komfort­igénye csökkenhet – dilemmázott a közösségi ház vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában