A Tisza-parton mutatják be az Abigélt

2020.06.14. 07:28

Várjátékok helyett vízi színház lesz

Javában zajlik a Szegedi Pinceszínház online castingja. Lányszereplőket keresnek Abigél című előadásukhoz, amelynek bemutatóját ősszel tartják a Szegedi Vízi Színház programsorozat keretében.

Koós Kata

Szeged 2020.06.12. Kancsár Orsolya a Pinceszínház vezetõje fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Július 15-ig még van lehetőségük a színészet iránt kedvet érző 12–16 éves lányoknak je­lentkezni a Szegedi Pinceszínház online castingjára, amelynek során Abigél című előadásához keres szereplőket a teátrum társulata.

– A 18. Szegedi Várjátékok a felújítás miatt új helyszínen várja majd idén a közönségét. Kipper Györggyel együttműködve létrehozzuk a Szegedi Vízi Színházat a Tisza-parton. Szeptember 4-e és 13-a között várjuk izgalmas előadásokkal a kicsiket és nagyokat. Ott mutatjuk majd be az Abigélt Pozsgai Zsolt rendezésében – fejtette ki Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója. Hozzátette: a vízi színházzal kapcsolatos apróbb feladatokra önkéntesek jelentkezését is várják június 21-ig, ez a tevékenység a középiskolások számára közösségi szolgálatként beszámítható.

Ősszel pótolja a tavasszal elmaradt produkcióit a Szegedi Pinceszínház.
Fotó: Kuklis István

Az igazgató összességében sikeresnek ítélte a teátrum idei évadát. Pályázati forrásokból műszaki fejlesztéseket tudtak végrehajtani, emellett forrást nyertek a befogadott, független társulatok támogatására is, mint például a Szegedi Egyetemi Színház vagy a Genéziusz Színház.

– Sok produkciónkat meghiúsította azonban a járvány­helyzet. Éppen a Játék a kastélyban című előadásunk fő­­­­próbahetén kellett leállnunk. Hétfőtől azonban újra tudunk próbálni, és szeptemberben ez­­zel a darabbal kezdhetjük majd a következő évadunkat – mondta. Hozzátette: a kényszerszünet miatt kevesebb elő­­­adásszámot megért pro­dukciói­kat is pótolják majd ősszel, mint a Francia rúdugrás, az Advent a Hargitán és Az eastwicki boszorkányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában