Friss hírek

2020.06.11. 15:18

Zöldítenék a megállókat – Fotók

Pályázatot hirdetett a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) arról, hogy a városiak szerint hogyan lehetne „zöldebbé” tenni a városi megállókat.

S. Z.

Árnyékot is adnak majd a megállókba ültetett fák. Fotó: Kuklis István

Erről az Aradi vértanúk terén beszélt Mihálik Edvin, Zöld Város programért felelős tanácsnok és Majó-Petri Zoltán, az SZKT igazgatója tegnap sajtótájékoztatón.

A tanácsnok azt mondta, a céljuk az, hogy az utazási élmény már a megállókban elkezdődjön. Mihálik Edvin szerint a megállók „hőszigetként” működnek, nyáron szabályosan ontják magukból a meleget. Ez ellen szeretnének tenni például úgy, hogy fákat ültetnek a megállókba. Ezt egyébként az Aradi vértanúk terén meg is tették.

 

A tervek szerint – ha megmarad a növény – akkor befutja a megálló tetejét és oldalát. Ez azért hasznos, mert egyrészt árnyékod ad a nagy melegben, port köt meg és még szép is.

Majó-Petri Zoltán a pályázatról elmondta, hogy rajzzal, grafikával és leírással együtt maximum három A/4 oldalméretű, vagy csak leírással maximum két A/4 oldalméretű, csak rajzzal és grafikával pedig maximum egy A/4 oldalas dokumentumokat várnak, hiszen a mostani faültetés csak egy kísérlet. A zsűri a legjobb tíz ötletet díjazza majd Szeged International Airshow, Vadaspark vagy Szegedi Ifjúsági Napok belépővel, az eredményhirdetés pedig július 31-én lesz majd.

Az ügyvezető igazgató egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy nem elég elkezdeni a megállók zöldítését, de például az oda ültetett fákra vigyázni is kell.

KÉPALÁ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában