A szabadság vándoraival indult a lovas színház hatodik évada

2020.07.22. 12:55

Álló taps és telt ház Mórahalmon

Látványos musicallel indult a mórahalmi Patkó Lovas Színház hatodik évada: A szabadság vándorai majd háromórás játékideje alatt a közönség együtt dúdolta a színészekkel Demjén Ferenc dalait, az elő­adás végén pedig álló tapssal köszönte meg a színészeknek az emlékezetes műsort. Aki lemaradt az élményről, még pótolhatja: pénteken ismétlés.

A. T. J.

Fotó: Duka Félix

A szabadság vándoraival a né­­zők egy könnyed nyár esti szórakozást kaptak kitűnő minőségben a közelmúltban Mórahalmon, a Patkó Lovas Színházban, ahol a hatodik évadát kezdte meg Pintér Tibor és társulata.

Önmagukról szól

A Szabadság vándorai című darab szereplői maguk a színészek, muzsikusok, komédiások, akik arra tették fel az életüket, hogy mindenáron szórakoztassanak. Demjén Ferenc Kossuth-díjas művész közel öt­­venéves munkásságának kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve a dalait. A darabban a fikció és a valóság keveredik, egy lovas színház kezdő lépéseiről, első sikereiről szól, ahogy a Nemzeti Lovas Színházzal is megtörtént több mint egy évtizede. A történet mesél a barátságról, az apa-lánya kapcsolatról, a szerelem lángolásáról és elmúlásáról, az összetartozásról, az emberi értékekről, mégsem a cselekmények sodrása az, ami a nézőket magával ragadja, hanem az ismert Demjén-dalok.

A sármos macsó

Pintér Tibor sármos macsóként a nézők előtt törik meg, roppan össze a múltból hozott terhek súlyától. Mohácsi Márk ismét bizonyítja, hogy már kinőtt mentora árnyékából, lubickol a főszerepben. Pápai Kíra érzékenysége kimagasló, amikor a darabban a színház sorsa már-már reménytelennek látszik, elsírja magát. A darab legközelebb péntek es­­te tekinthető meg. Egy hét múlva, július 31-én, pénteken ismét színpadra lép a társulat, amikor a Marica grófnőt, az operettirodalom egyik legsikeresebb al­kotását, Kálmán Imre legnépszerűbb operettjét adják elő. A klasszikus nagyoperett minden kötelező kelléke jelen lesz, ez alkalommal lóháton táncra perdülő színészekkel.

Második otthona

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója korábban megtiszteltetésnek nevezte, hogy újra a homokháti városban dolgozhat, amit szinte már második otthonának tekinti. Az idei évad nagy újdonsága, hogy a Szilaj című musicalben dolgoztak először szabadidomítással, ami azt jelenti, hogy a földről, mindenféle felszerelés nélkül kommunikáltak a lóval. Erről a darabról azt mondta a művész, hogy bár mesedarab, komoly produkció.

– Természetesen mindegyik előadásunkra nagyon büszkék vagyunk. Ahogy évről évre a lovaink és a mi szellemünk is épül, úgy fejlődik a produkciók színvonala is, aminek legékesebb bizonyítéka Mórahalom, mert itt játszunk a legtöbbet a nyáron – magyarázta a színész-énekes, aki úgy érzi, ha­­zajárnak Mórahalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában