Friss hírek

2020.07.27. 16:10

Ammónia szivárgott a hűtőházban Szentesen

Leszögezték, nem került ki am­mónia az üzem területéről.

Kovács Erika

Néhány nappal ezelőtt, július 20-án reggel a Hungerit Zrt. egyik hűtőházában ammóniaszivárgást észleltek. Szemé­lyi sérülés nem történt. Az ammónia nem került ki a gyár területéről – áll a cég hivatalos közleményében.

A veszélyesanyag-szivárgás híre hamar szétfutott Szentesen, mivel hivatalos tájékoztatás napokkal később érkezett a cégtől, ezért a közösségi oldalakon csak találgattak az emberek. Többen azt feltételezték, hogy veszélyben voltak a környék la­­kói, amit a vállalat most cáfolt.

Mint kiderült, a szivárgás Szen­­tesen, a Hungerit Zrt. köz­pon­­ti telephelyén, az Attila utca 2. szám alatt történt. A hűtőház egyik raktárában, az ammóniás hűtőrendszerben észlelték az ammóniaszivárgást. A cég a protokollnak megfelelően értesítette az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot. A veszélyhelyzet elhárítása érdekében a Hungerit Zrt. kiképzett dolgozói és a katasztrófavédők azonnal hozzáláttak a kiáramlott ammónia vízköddel való lefedéséhez, sem­­legesítéséhez. Közben az üze­­met kiürítették, a dolgozók biztonságos helyen várták meg a beavatkozás végét.

A Hungerit a közleményben hangsúlyozta, személyi sérülés nem történt. A veszélyhelyzet alatt a katasztrófavédelem folyamatosan mér­te az ammóniakoncentrációt. Leszögezték, nem került ki am­mónia az üzem területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában