Szeged

2020.07.27. 12:06

Csomópontot építenek az Algyői úton, így változik meg a forgalmi rend

Talán így kevésbé lesz veszélyes mellékútról kikanyarodni az Algyői útra.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Korszerű jelzőlámpás csomópontot építenek az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas találkozásánál. A munkálatok miatt augusztus 3-ától négy héten át forgalmi korlátozásokra, terelésekre kell számítaniuk a közlekedőknek. – tudtuk meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleményéből.

A Szegedről kifelé közlekedőket a főútról az azzal párhuzamosan futó szervizútra terelik a Délceg utca–Balatoni utca közötti szakaszon. A szervizútnak ez a szakasza a felújítás ideje alatt egyirányú lesz Hódmezővásárhely felé, és tilos lesz a megállás, a parkolás az útszakasz mindkét oldalán. Azok a város felől érkező autósok, akik a Ladvánszky utcába akarnak kanyarodni, a Délceg utcai terelésnél tovább hajthatnak a 47-es úton, és nem kell a szervizútra térniük.

Illusztráció: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Délceg utca egyirányú forgalmi rendje megfordul: csak az Algyői út felől lehet majd behajtani, és ez a felújítás után is így marad. A Diadal és a Balatoni utca zsákutcává alakul, ezekből nem lehet kihajtani a szervizútra. A Ladvánszky utcából csak jobbra lehet kifordulni az Algyői útra. A Hódmezővásárhely felől a 47-esen érkezők sávterelés és sebességkorlátozás mellett az átépítés ideje alatt is a főúton közlekedhetnek.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek – a menetrend szerinti buszok kivételével – az Algyői úton nem tudnak kijutni a városból.

Kerülő útként használhatják az M43-as autópálya Sándorfalvi út és 47-es főút közötti szakaszát, ahol az augusztus 3-a 7 óra és 30-a 20 óra közötti időszakban autópályadíjat nem kell fizetniük, csak a HU-GO rendszerben szedett útdíjat.

Az autópályadíj fizetése alól csak a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek mentesülnek.

A forgalmi terelést ideiglenesen kihelyezett táblákkal jelzik a Római körút–József Attila sugárút és a Brüsszeli körút–Csongrádi sugárút kereszteződésében.

A kerékpárosok a csomópont átépítésének ideje alatt nem használhatják a szervizutat a Délceg és a Balatoni utca között. Ezt a szakaszt a Délceg utca–Balatoni utca, illetve Balatoni utca–Délceg utca útvonalon kerülhetik el. Az Algyői úton való gyalogos átkelést biztosítják a csomópontban vagy annak közelében.

Fokozott körültekintéssel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat. A fejlesztés eredményeként a forgalmas főúton kerékpárral és gyalog is biztonságosan lehet majd átkelni, az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok pedig előnyben részesülnek. Fontos változás lesz az is, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik majd, szemben a Diadal utcával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában