Mártélyi Fidesz: a település süllyedő hajóvá vált

2020.07.09. 12:32

Továbbra is kérdéses a mártélyi iskola sorsa

Még nem zárult le Aáry Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosa vizsgálata a mártélyi iskola bezárásának körülményeivel kapcsolatban – tudtuk meg Putz Anitától, Mártély polgármesterétől.

Kovács Erika

A tankerület a Varga Tamás Általános Iskola mártélyi telephelye bezárásáról döntött. Az intézmény összevont osztályába 22 diák járt. A szülők és az önkormányzat szeretnék megmenteni az intézményt. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár íróasztaláig is elfutottak, petíciót fogalmaztak, ha kell bíróságra mennek.

Az Oktatási Jogok Biztosához a szülők és az önkormányzat is beadvánnyal fordult.

– A múlt héten beszéltem az ombudsmannal. Azt ígérte, a lehető leghamarabb döntenek, mert látják, hogy mennyire fontos Mártélynak ez a kérdés – mondta Putz Anita.

A Fidesz Mártélyi Szervezete a lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, a polgármester alkalmatlan Mártély vezetésére, szerintük a település süllyedő hajóvá változott.

Még kérdéses, szeptembertől lakat lesz-e az iskolán, vagy a mártélyiaknak sikerül megmenteniük az intézményt. Fotó: Kovács Erika

– Az iskola bezárása kapcsán se jutott egyről a kettőre, kudarcos tárgyalásokat folytatott, semmilyen érdemi eredményt nem sikerült elérnie. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy komolyan vehető-e egy olyan polgármester, aki arról sem tudja meggyőzni a szülőket, hogy a helyi iskolába írassák be gyermekeiket, helyette inkább Gyurcsány Ferencet és a baloldalt próbálja rávenni arra, hogy politikai botrányt csináljanak egy helyi ügyből? – írták.

Ezek is érdekelhetik