Köszönet a munkatársaknak és az ügyfeleknek

2020.07.06. 13:47

Csapatként a veszélyhelyzetben

Szoros együttműködésben végezték a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében végzett feladataikat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Juhász Tünde kormánymegbízottal a védekezésben részt vevők szerepéről, az elmúlt időszakban elért eredményekről beszélgettünk.

R. R.

Szeged – 2020.07.01. Juhász Tünde kormánymegbízott a hivatalában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A kialakult járványügyi helyzet Csongrád-Csanád megyében is felülírta az addigi napi rutint. Az ügyfelek, ügyintézők egészségének védelmének érdekében több intézkedést is bevezettek.

Nem mindennapi helyzet

Juhász Tünde kormánymegbízott azt mondta, a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet nem mindennapi kihívások elé állította az állampolgárokat és a kormányhivatal munkatársait. Az ügyfelek többsége megértette és elfogadta az új szabályokat, hiszen a bevezetett intézkedések a saját egészségük védelmét szolgálták. A koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében az állampolgárok csak előzetes időpontfoglalást követően tudták felkeresni a kormányablakokat és az ügyintéző–ügyfél találkozások is ellenőrzött keretek között zajlottak.

Biztosították a megfelelő higiénés feltételeket és ügyeltek a veszélyhelyzetre vonatkozó előírások szigorú betartására. Mostanra helyreállt a megszokott ügyfélfogadási rend, azonban továbbra is arra szeretnék kérni a lakosságot, hogy éljenek az időpontfoglalás lehetőségével, mert így számukra is gyorsabbá és tervezhetőbbé válik az ügyintézésre szánt idő.

A kormány – a személyes találkozások számának további csökkentése érdekében – minden, a magyar hatóságok által kiállított, a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmány érvényességi idejét a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig meghosszabbítja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 2020. március 11-e és július 3-a között lejáró okmányok Magyarország területén 2020. december 15-ig érvényesek.

Juhász Tünde kormánymegbízott elégedett az elvégzett munkával.
Fotó: Karnok Csaba

A munkahelyek védelme

A kormányhivatal munkatársai a már említett ügyfélfogadás szervezése, vagy a népegészségügyi teendők ellátása mellett a munkahelyvédelmi támogatások igénylését is koordinálták. A munkahelyteremtő bértámogatás, amely szintén a veszélyhelyzet miatti nehézségek enyhítésére szolgál, hat hónapos bér- és járuléktámogatást jelent.

Utóbbit 100 százalékban finanszírozza az állam azzal a feltétellel, hogy annak lejártát követően még három hónapos foglalkoztatási kötelezettség hárul a munkáltatóra.

Emellett a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor magasan képzett munkavállalói – hozzájárulva a munkahelyek védelméhez és a munkahelyteremtéshez – szintén bértámogatásban részesülhetnek.

Összekovácsolódtak

A veszélyhelyzet során a hivatali dolgozók által tanúsított hozzáállás ismét azt erősítette, hogy összetartanak és igazi csapatként, együttműködve végzik feladataikat, még a legnagyobb megpróbáltatások közepette is. Az összetartozástudatukat immár az is erősíti, hogy Csongrád-Csanád megyében élünk és már ezer évet ölel fel a vármegyei igazgatás.

Juhász Tünde megköszönte kollégáinak, hogy végig kitartóan és fegyelmezetten végezték munkájukat, és hozzájárultak a járvány elleni védekezés eredményességéhez.

Elismerés illeti továbbá a társhatóságokat az együttműködésükért, az ügyfeleket pedig megértésükért és türelmükért. Megköszönte továbbá minden velük kapcsolatban lévő magyar állampolgárnak, ügyfélnek az elmúlt időszakban mutatott fegyelmezettséget, és mindenekelőtt minden kollégájának az erőn felüli munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában