Friss hírek

2020.07.28. 16:32

Dinnyeevésben mérkőztek egymással Ásotthalom – Fotók

A győztes az lett, aki leghamarabb eltüntette el a dinnye piros húsát.

A. T. J.

Minden volt, ami fontos az ásotthalmi nyári egészségnapon: csillámtetkó, óriás bubifoci, ugrálóvár és kézműveskedés. Fotó: Kuklis István

A verseny általános értelemben küzdelem a résztvevők között a legkedvezőbb hely elfoglalásáért, az azonos cél elsőként való eléréséért, a sportban a többiek legyőzéséért. Számos területen értelmezhető, Ásotthalmon a keddi egészségnapon úgy értelmezték, hogy aki leggyorsabban megeszi a szelet dinnyét, az a győztes.

A versenyzőket a rendezvény hangosítója, egy táborozó általános iskolás diák, Farkas Levi toborozta, aki annyit mondott, aki szeretne jönni, jöjjön. Érkeztek is szép számban a versenyzők, volt aki annyira belejött, vagy annyira ízlett neki a gyümölcs, hogy duplázott. Az első kör előtt Papp Renáta alpolgármester ismertette a szabályokat: a győztes, aki leghamarabb eltünteti a dinnye piros húsát.

Az asztal két szélén alakult ki komoly küzdelem, ott bizonyult legerősebbnek a mezőny: Hanna magabiztosan harapta, rágta és nyelte a dinnyét, kitartása és profizmusa meghozta gyümölcsét, ő végzett az első helyen. Másodikként Máté fejezte be az evést, a harmadik helyért szoros verseny alakult ki, végül Faragó Lacika bizonyult gyorsabbnak, akit kezdetben az lassított, hogy jobban figyelte az ellenfelek dinnyéjét, mint a sajátját, de aztán hirtelen belehúzott. Hanna elárulta, az volt a taktikája, hogy nem hagyta kiürülni a száját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában