Szeretettel fordulnak egymáshoz

2020.07.31. 18:28

Életre szóló barátságok köttetnek az Ótemplomi Ifitáborban

Az elmélyült beszélgetések és a csapatjátékok váltakozásával, illetve közös áhítattal telnek a vásárhelyi Ótemplomi Ifitáborban a napok. A résztvevők segítői korábbi táborozóként az itt kapott élményeiket szeretnék a fiataloknak átadni. 

faf

Fotó: Tábori Szilvia

Évek óta megrendezi nyári táborát a hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség ifjúsági köre. Az Ótemplomi Ifitábornak idén is a Klauzál utcai Szathmáry Kollégium adott otthont, péntek délelőtt az udvar egy-egy szegletébe vonulva találtuk a fiatalokat.

A távolabbi csoportban – Kis Roland és Csáki Dorottya csapatvezetőkkel – részben az előző esti áhítat témájáról, az alázat és az engedelmesség különböző nézőpontjairól beszélgetnek. Arról, hogy talán úgy érezzük életünkben van egy Istentől kapott kerítés, ám ez sokkal inkább védőkorlát.

Vidáman telnek a napok a vásárhelyi Ótemplomi Ifitáborban.
Fotó: Tábori Szilvia

Az elmélyülést vidám pillanatok oldják, ám a könnyed játékkal is az együttműködést, az egymásra figyelést, annak eszközeit és értékeit tanulják. Csáki Dorottya hatodszor vesz részt a táborban. Azt mondja, az itt töltött időben mindannyiszor feltöltődik lelkileg.

– Jókat beszélgetünk, szeretettel fordulunk egymáshoz, nagyon kötődöm ehhez a közösséghez. Nincs kiközösítés, mindenki egyenlő – magyarázza. Csapatvezető társa, Kis Roland szintén a közösség miatt tér vissza, immár kilenc éve jár az Ótemplomi Ifitáborba.

– Itt találtam meg a legközelebbi barátaimat, kapcsolatunk az évek alatt sem kopott meg – mondja. Hozzáteszi: idén azért jött segítőként, hogy visszaadja mindazt a jót, amit korábban kapott.

Az itt töltött idő lelki feltöltődés mindenkinek. Fotó: Tábor Szilvia

A nyári program még a rendszerváltás évében indult angol táborként, a nyelvtanulást hangsúlyozva, főként gimnazista korúak részvételével. Később, és az idei foglalkozások összeállításakor is a közösségépítésre koncentráltak a szervezők. Szabó Ákos, Bán Blanka és Kóti Attila programszervezők mesélik: kreatív, élményközpontú játékokat, feladatokat találtak ki, remélve, hogy az itt tapasztaltakat magukkal viszik a 12-13 évesek fiatalok.

Bár generációjuk megszólítása változott az évek alatt, örömmel tapasztalják, hogy a hagyományos csapatjátékokat a korábbiakhoz hasonlóan szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában