#pályázat

2020.07.14. 17:36

Ezeket az utcákat újítják fel Csanyteleken

Pályázati forrásból kap új burkolatot három útszakasz Csanyteleken. A településen továbbra is cél az úthálózat javítása, további két hely felújítására is pályáznak.

M. A.

Már csak a padkázás van hátra. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

A Magyar falu program segítségével kettő, a Belügyminisztérium támogatásával pedig egy további útszakasz újul meg ezen a héten Csanyteleken. A munkákat a Szent László utcában kezdték, majd a Damjanich utca után az Árpád utcában fejezik be. Mint Erhard Gyula polgármestertől megtudtuk, a Szent László és a Damjanich utcák rendbehozatalára 7,8 millió forintot nyert a település a Magyar falu programban, az Árpád utca burkolatának felújítását pedig 13,6 millió forint támogatást kaptak a Belügyminisztériumtól, ez utóbbit 2,4 millió forint önerővel egészítette ki a falu.

Már csak a padkázás van hátra. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

– Az összegekből részleges útfelújítást tudtunk megvalósítani. Nehézséget okozott, hogy a Damjanich utca egyik része bel-, a másik pedig külterület, ezért nem lehetett az egész utcára pályázni. A Szent László utcában egy mélyen fekvő részt javítottunk ki, ott mindig megállt a víz, most megerősítettük ezt a szakaszt. Az aszfaltozás mindhárom utcában elkészült, a padkázás van még hátra, de péntekre minden munkát befejez a kivitelező – tájékoztatott a polgármester.

A faluban továbbra is javítani szeretnék az úthálózat minőségét, a Belügyminisztériumnál 20 millió forintos forrásra pályáztak, ebből a Bercsényi utca felújítását fedeznék, ezzel kapcsolatban őszre várható döntés. A Magyar falu program idei kiírásában már sikerrel jártak, a megnyert 7,9 millió forintos keretet a Szegedi út egy szakaszának rendbe­hozatalára fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában