Koltaival kezd a Zsombói Szabadtéri Színpad

2020.07.14. 15:43

Felvidéki magyar színházak mutatkoznak be

Koltai Róbert főszereplésével jövő hét pénteken a Lovagias ügy című zenés vígjátékot tekinthetik meg a Zsombói Szabadtéri Színpad nézői. A szervezők célja, hogy a homokhátság lakói számára a magyar színházművészet legszínesebb előadásait mutathassák be határon innen és túlról.

A. T. J.

Hamarosan felépül az 1500 férőhelyes nézőtér, a színpad, valamint az öltöző- és büfésátrak. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank yvette

Színházzá változik két napra a Zsombó központjában található a Zetkó József Sportközpont, amely idén nem csak a falu sport- és szabadidős programjainak, futballmérkőzéseknek, falunapnak, kosárlabdás és kerékpáros eseményeknek ad helyet, hanem a Zsombói Szabadtéri Színpadnak is. Hajdú Lajos főszervező, a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, a korábbi helyszínt, a Rózsa Sándor Csárda előtti területet már nem tudják használni, mert oda újra élet költözött, ismét megnyílt az étterem.

Hetedik éve várja vendégeit minden nyáron a Zsombói Szabadtéri Színpad. Eddig több mint 10 ezer néző találkozhatott a színházművészet legkülönbözőbb műfajaival: operettől a 100 Tagú Cigányzenekaron át egész estés táncprodukciótól a vásári komédiáig.

A sportközpont már megkezdte az átalakulást: az előadások idejére színházi műhely lesz belőle, hamarosan felépül az 1500 férőhelyes nézőtér, a színpad, valamint az öltöző- és büfésátrak.

 

– A veszélyhelyzet elmúltával az utolsó pillanatban megszerveztünk két előadást. Szeretnénk, ha minél többen kihasználják a lehetőséget és részesei lennének a zsombói nyári kikapcsolódás 2013 óta népszerű formájának – mondta a főszervező, akitől megtudtuk, idén felvidéki színházak mutatkoznak be. A határon túlról a Kassai Thália Színház érkezik egy kortárs komédiával, ízes palóc tájszólásban. A határon innen, Salgótarjánból pedig a Zenthe Ferenc Színház művészei jönnek egy zenés vígjátékkal, Koltai Róbert főszereplésével.

A szabadtéri színpad július 24-én, péntek este mutatja be Hunyady Sándor – Márkus Alfréd – Verebes István: Lovagias ügy című zenés vígjátékát a Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában. Kabos Gyula egykori legendás szerepében Koltai Róbert látható. A másik produkció augusztus elsején Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában