Szabadidő

2020.07.10. 18:11

Hétvégi programok helyben

Nincs ötleted a hétvégére? Mozi, vásárlás, séta, túra? Számos élmény vár helyben, szemezgess velünk!

delmagyar.hu

Forrás: PIxabay

  • Irány a moziba be, azaz ki!

  • Bár a beltéri mozijaink is megnyitották kapuikat, most hétvégén akár a szabadban is mozizhatunk. Az újszegedi partfürdőn szombaton este 21 órától a Sose halunk meg című magyar filmet, vasárnap pedig szintén 21 órától a Macskafogó rajzfilmet vetítik. A vasárnapi film kezdése előtt 17 órától pedig táncbemutatók és oktatás is lesz. Egyre népszerűbbek a városban a kisebb kertmozik is, itt is találtunk olyat, ahol nem kell belépőt fizetni. A Petőfi-telep, Fő téren az Égigérő fű című filmet vetítik szombaton 20.30-tól.

  • Hagyományos helyett élményséta

  • Kedveled a langyos nyáresti sétákat? Akkor érdemes bepötyögni a keresőbe, hogy séta, élményséta, mert több helyen, időpontban is hirdetnek szervezett sétákat. Hátrányuk, hogy fizetősek, de cserébe hasznos információkkal, anekdotákkal gazdagabban térhetünk haza. Sőt újabban már egyes túrákon profi fotós is kíséri a sétálókat. Másutt gasztronómiai élményeket szerezhetünk. Ha mégsem szeretnénk erre költeni, akkor is megéri sétálni egyet a Dugonics téren szombaton este, ugyanis 19 órától a Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekar fog koncertezni.

  • Földön, vízen, levegőben

  • Akik a szabadba vágynak, azok is találhatnak kedvükre való programot, hiszen több fizetős túrát is találtunk, amelyet erre a hétvégére időzítettek. Ismerkedhetünk gyógynövényekkel, bővíthetjük történelmi ismereteinket, vagy növelhetjük az adrenalin szintünket is. Tányleg csak azt kell eldöntenünk, hogy földön, vízen vagy a levegőben szeretnénk időt tölteni. Ha költséghatékony megoldásra vágyunk, akkor pedig pakoljunk meg egy hátizsákot, és irány a természet! Hiszen a legjobb kalandok néha spontán történnek. De a szabadban eltöltött piknik frizbivel és tollaslabdázással is jó móka lehet.

  • Vásárlás

  • Ha a megszokott kedvenc üzleteid helyett valami újdonságra vágysz, akkor ez a hétvége kiváló alkalom a váltásra. Szombaton 10-15 óra között a Szent-Györgyi Albert Agórában Lemezbörze és retro hifi vásár lesz. Megéri szétnézni, ugyanis a belépő díjtalan. Vasárnap 9 órától pedig ismét várja látogatóit Szegeden a Bödön Piac, ahol szebbnél-szebb kézműves termékeket válogathatunk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában