Makónál halálos baleset volt

2020.07.27. 15:11

Lekapcsolták a Klárafalván száguldozót

Rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket a rendőrök, hogy minél kevesebb baleset történjen. Ezek használnak is, meg nem is, mert még mindig sok a gyorsan hajtó, pedig a balesetek nagy része éppen emiatt van.

Suki Zoltán

Forrás: Pixabay

A napokban is történt halálos baleset a megyében, ráadásul volt, aki 110-zel ment lakott területen belül.

Egy ember meghalt, négyen megsérültek szombaton késő este a földeáki út Makó közeli részén egy közlekedési balesetben. Egyelőre annyit tudni, hogy egy Makó felé tartó autó letért az útról és felborult – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a hétvégén.

A közlemény kiadása előtt néhány órával pedig azt írták, hogy újabb közlekedésbiztonsági akciót tartottak a megyében. A kétnapos akcióban most Szeged, Kistelek és Makó térségében ellenőrizték az autósokat. A cél pedig a sebességhatárok betartásának ellenőrzése, a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése volt. Az akció ideje alatt az egyenruhások kilenc közigazgatási bírságot, és tizenöt helyszíni bírságot szabtak ki többek között sebességtúllépés, szabálytalan megállás, záróvonalon áthajtás, illetve biztonsági öv nélküli közlekedés, valamint kézben tartott mobiltelefon használata miatt.

A felével sem mehetett volna a településen az autós. Forrás: Police.hu

Egy embert azért állítottak elő, mert szabálytalanul előzött. Az igazi meglepetést azonban egy Kláráfalván közlekedő autós okozta. Ő több mint a megengedett legnagyobb sebesség duplájával hajtott. A megengedett 50 helyett 110 kilométer/órás sebességgel igyekezett valahová.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása, valamint az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Az ilyen járművezetők nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik – mondta a Délmagyarnak korábban Szabó Szilvia, a megyei rendőrség szóvivője.

Éppen ezért a mostani akció előtt két héttel az ittas vezetőket figyelték. Akkor az ELI-vel szemben lévő körforgalomban minden járművezetőt megállítottak és megszondáztattak.

– Ha negatív az eredmény, akkor mehet tovább, ha nem, akkor viszont kiemeljük a forgalomból – mondta a helyszínen a Délmagyarországnak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője.

Alig pár óra alatt három ittasan vezetőt is találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában