Helyi közélet

2020.07.17. 13:53

Megnyílt a Retek utcai gyerekparadicsom

Munkatársunktól

Szeged 2020.07.17. átadták a felújított Máltai Játszóteret a Retek utcában fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Valódi gyermekparadicsommá változott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megújult, Retek utcai játszótere, amely ünnepélyes keretek között tegnap nyitotta meg kapuit a családok előtt. Az összesen mintegy 44 millió forintos európai uniós és önkormányzati forrásból megvalósult beruházás két ütemben zajlott, amellyel kapcsolatban Urbán Tamás önkormányzati képviselő elmondta, tavaly októberben adták át a mintegy 19 millió forintból megszépült játszóházat, amelynek energetikai korszerűsítése, valamint akadálymentesítése történt meg a projekt keretében.

– Sikerült akadálymentes mosdót, valamint egy pelenkázó helyiséget kialakítani. Lezajlott az épület víz- és hőszigetelése, a nyílászárók és a padlóburkolat cseréje – részletezte.

A második, „Játszva megőrizni” elnevezésű ütemben a játszótér 21 eszközét modernizálták, továbbá kilenc új játékot helyeztek el a téren. Ez a projekt mintegy 25 millió forintból valósult meg. A régi játékok zömének tartószerkezetét időtálló, rozsdamentes acélvázra cserélték. Új elemként pedig több színes mászókával, egy csúszda-várral, baba-mama hintával, továbbá egy kifejezetten mozgássérült gyerekek számára alkalmas homokozóval bővült a tér.

A megnyitón Jeney Gábor, a szeretetszolgálat dél-alföldi régiójának vezetője, a kecskeméti főtemplom plébánosa megáldotta a játszóházat és -teret, amely hétköznapokon 9-19 óra között, hétvégén pedig 11-19 óra között látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában