Nincs még hivatalos engedély

2020.07.10. 11:10

Nem tudni, mikor strandolhatunk újra Makón

A víz visszahúzódott, az élet visszatért a Maros-partra, fürödni, napozni azonban még nem lehet – tapasztaltuk tegnap. Hogy mennyit kell még rá várni, az bizonytalan.

A Maros-parti strandon még a folyó további apadására várnak.

Fotó: Szabó Imre

Nem áll már víz alatt a Maros-parti strand napozója, de még mindig vastag sár borítja, faágak, egyéb hordalékok lepik. A folyó visszahúzódott a medrébe, de még magasan áll, a vízbe vezető mobil lépcső továbbra is a parton, a fürdést tiltó tábla a helyén. Le van zárva a kalandpark élmény­elemeinek nagy része is, csak a canopypálya és az inga üzemel – tapasztaltuk tegnap a helyszínen járva.

– A strand mint fürdőhely hivatalosan csak akkor nyithat meg, ha sikerült beszerezni az ehhez szükséges hivatalos engedélyeket. Ehhez többek között vízmintavételre lesz szükség, de mivel a folyó szintje még mindig nem elég alacsony, egyelőre ennek sincs sok értelme – mondta lapunknak Szűcs Gábor, a strandot üzemeltető városgazdálkodási divízió vezetője.

A Maros-parti strandon még a folyó további apadására várnak.
Fotó: Szabó Imre

Lapunkat több olvasó kereste meg azzal, hogy örülnének neki, ha addig is leg­alább a napozórészt rendbe tennék, hogy lehessen ott pihenni. Ehhez hamarosan hozzálátnak – eddig azért nem tették meg, nehogy a rendezett föveny arra csábítsa a vendégeket, hogy a tilalom ellenére vízbe csobbanjanak. Ilyenre sajnos tavaly is volt példa.

– Folyamatosan figyeljük a vízállást, és úgy fogjuk ütemezni a munkákat, hogy mire várhatóan alkalmas lesz fürdésre a Maros, addigra készen legyünk – ígérte Szűcs Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában