Helyi közélet

2020.07.11. 16:04

Önteszt alapítványoknak és az egyesületeknek

Alapítványok és egyesületek szabályos működését segítő öntesztet tett elérhetővé online felületén az Állami Számvevőszék, célja a szabályszerű feladatellátás támogatása. A legutóbb vizsgált 20 alapítvány és 4 közalapítvány közül 10-nél tapasztaltak szabálytalanságot – e szervezetek feladatellátásához is hozzájárul a legújabb önteszt. Ezek az ÁSZ fontos tanácsadó eszközei, 2014 novembertől folyamatosan megújulva.

Több célcsoportnak – ön­kormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, egyházi in­tézmények, civil szervezetek, pártok és pártalapítványok, központi költségvetési szervek, európai uniós forrásokat felhasználó szervezetek, nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok, vezetők, középirányítók, nem állami humánszolgáltatók – adnak iránymutatást.

Öt év alatt 31 önteszt vált elérhetővé a számvevőszék honlapján, és ezeket eddig több mint 16 ezer alkalommal töltötték le az érintettek. A most közzétett változat az alapítványok, közalapítványok és egyesületek vezetőinek, vezető testületeinek, fenntartóinak, szervezeteinek és intézményeinek szabályos működését támogatja, hogy lehetővé váljon az esetleges hibák önkéntes feltárása és kijavítása. Az önteszt az asz.hu/hu/ontesztek oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában