Bagi Mátyás jótékonysági maratonja 84 ezer forintot hozott

2020.07.11. 16:26

Rekordból szobabicikli

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Szobabiciklit és mini kosárpalánkot vásárolt a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Kozmutza Flóra intézménynek abból a pénzből, ami Bagi Má­­tyás jótékonysági maratonján gyűlt össze. A sérült gyerekek és fiatalok nagyon örültek az új sporteszközöknek.

– Látva a gyerekek örömét, az első fiút, aki felült a szobabiciklire, hogy kipróbálja, úgy döntöttem, ahányszor csak kell, szívesen megcsinálom a maratont. Most látom igazán, hogy mennyit is ért ez az akció – mondta Bagi Mátyás funkcionális tréner, aki két héttel ezelőtt vállalkozott a nem mindennapi erőpróbára.

Fotó: Kovács Erika

Egy speciális sífutógép segítségével jótékonysági célból teljesítette a maratoni távot. A kilométereket pedig eladta. A befolyt összeget a Kozmu­tza Flóra Óvoda, Általános Is­­kola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Csongrádi Tagintézménynek ajánlotta fel.

– Úgy kerek a történet, ha kitalál valaki valami jó dolgot, és ehhez támogatók is melléállnak. Jutalmul valamennyien a gyermekek boldogságát kapják – tette hozzá a sportember.

– Bagi Mátyás két hete tulajdonképpen egy rekordot állított fel, hiszen ilyen gépen még senki nem futott le maratont Ma­­gyarországon. Már ez a teljesítmény is elismerésre érdemes, hát még az alapcél, hogy a Kozmutza-intézmény segítésére buzdította a helyi embereket – fogalmazott Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapítótagja, elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában