Elismerték az ásotthalmi mezőőr munkáját

2020.07.02. 18:14

Sárkányölő emlékérmet kapott Tamás

Sárkányölő Szent György emlékérmet vehetett át Szalma Tamás ásotthalmi mezőőr az illegális migráció elleni küzdelemben nyújtott kimagasló segítségéért Dakos József rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőr-főkapitánytól. Az elismerést egy állománygyűlésen kapta meg a közelmúltban.

A. T. J.

Ásotthalom 2020.07.02. Sárkányölõ Szent György díjat vehetett át az országos rendõrfõkapitánytól Szalma Tamás mezõõr fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Szent György egy római kori katona és keresztény vértanú volt, szentté avatását a legtöbb keresztény egyház elismeri; egyike a leghíresebb katonaszenteknek, leginkább a sárkányt legyőző lovag képében ismert. Tamás ugyan sárkányokat nem győzött le, de csak a napokban egy 27 és egy 13 fős migránscsoportot fogott el a rendőrök segítségével.

– Huszonhét embernek elég komoly nyoma van, szóltam a rendőröknek, hogy baj van, de egyedül is megcsinálom, a lényeg, hogy határozottnak kell lenni – mondta.

Nem csak a migránsok megfékezése a fő feladata a kitüntetett mezőőrnek, Szalma Tamásnak, de most az illegális migráció elleni küzdelemben nyújtott kimagasló segítségéért tüntette ki a megyei rendőrfőkapitány. Fotó: Kuklis István

Az ásotthalmi Szalma Tamás 2016 óta mezőőr a településen, korábban Mórahalmon dolgozott ugyanebben a munkakörben, de Toroczkai László polgármester hívására visszatért Ásotthalomra.

– Korábban is szerettem volna itt dolgozni. Szeretem a természetet és fontos volt, hogy szabadban lehessek – indokolta a pályaválasztást.

A migránsokra visszatérve úgy fogalmazott, hogy egyre rafináltabbak. Vannak akik a homokos úton úgy kelnek át, hogy fűcsomóról fűcsomóra ugrálnak, hogy ne hagyjanak nyomot.

– Emellett összetett a feladatunk, nem a migráció megfékezése a fő munkánk, de az is nagyon fontos. A megyében Ásotthalom rendelkezik a legnagyobb tanyavidékkel. 1600 tanya található a település környékén, amelyek óriási területen szóródnak szét. Ősszel az illegális fakitermelés, fakivágás a jellemző, ilyenkor a tiltott legeltetés gyakoribb. A kutyával való veszélyeztetés is előfordul, amikor valaki vadászterületen szabadon engedi a kutyáját – sorolta a kitüntetett mezőőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában