Jövő hétvégén talán már többen lesznek

2020.07.12. 17:00

Sétálóutcává vált hétvégén a Rakpart

Rendezvényhelyszín még nem lett belőle, a meghirdetett programokat a Partfürdőre költöztették.

Munkatársunktól

Szeged, szombat este a lezárt rakparton fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az úttest és a lépcsősorok így megmaradtak a családi és baráti lődörgések helyszínének. Sokan mentek ki egyébként kíváncsiságból, az azonban már most kiderült: hőségben az árnyék nélküli betontenger, nem sok érdeklődőt vonz.

Szombaton nagyjából napnyugta után kezdett benépesülni a terület, amelyet többé-kevésbé ugyanarra használtak a szegediek, mint amikor két hete kiöntött a Tisza és a vízben áztathatták lábukat: végigsétáltak rajta, hogy kipróbáljanak valami újdonságot.

Nem árt labdával érkezni. Fotó: Kuklis István

Bár egy kosárpalánkot és egy teqball asztalt is kihelyeztek a szervezők, a szalaggal elkerített terület úgy láttuk, sokakat elbizonytalanított. Azok sem közelítették meg, akik egyébként észrevették és „tök jó” minősítéssel nézegették a játékasztalt. Mivel senki nem hord magánál kosár- vagy focilabdát egy belvárosi séta alkalmával, nyilván ez is akadálya volt annak, hogy birtokba vegyék. Persze, aki most felfedezte magának, vélhetően hamarosan már felkészülten érkezik, ha itt szeretne néhány sportos órát tölteni.

A Partfürdőn szombat este a Sose halunk meg című filmet vetítették. Aki időben érkezett, a hatalmas nyugágyak valamelyikéből élvezhette a magyar klasszikust, de természetesen a pikniktakarók is tökéletes megoldást jelentettek. Itt egyébként jóval kevesebben voltak, mint néhány héttel ezelőtt Szeged hosszú ideje első szabadtéri filmvetítésén, amit a Fűtőház utcában tartottak, de legalább nem kellett tolongani a jó helyekért és még néhány vendéglátóhely is kitelepült.

Vasárnap délutántól ingyenes táncórákat tartottak a Partfürdőn. Fotó: Török János

Vasárnap a filmvetítés előtt már órákkal elkezdődtek a programok: délután 5-től táncoktatáson vehettek részt az érdeklődők. Bár hőség nem volt, néhány táncos hátán fél óra után már így is folyt a víz, ők tehát örülhettek, hogy az eredetileg a Rakpartra tervezett program átkerült az árnyas Partfürdőre.

– Szabadban vagyunk, szép az idő, jó így táncolni. És ha mozgunk, még a szúnyogok se csípnek – mondta Kovács Tibor, aki párját kísérte el salsázni. Az egy órás csípőrázás után a rock and roll és a swing szerelmesei következtek.

– Kihívás lesz így tanítani, hiszen mi zárt teremben tartunk órákat. Ráadásul a rocky páros tánc. De valószínűleg elég lesz jó hangulatot teremteni, hogy mindenki jól érezze magát – mondta még a foglalkozás előtt Pap Géza táncoktató.

A zenés foglalkozások sorát vasárnap este néptánc zárta, majd a kissé hűvössé vált estén a Macskafogó című rajzfilmet nézhették meg az ingyenes szabadtéri mozi látogatói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában