Tíz éve játszanak

2020.07.10. 20:27

Ünnepel és próbál a csongrádi társulat

A koronavírus-helyzet miatti kényszerű távolságtartás után három hete kezdett újra próbálni a Csongrádi Színtársulat.

M. A.

Humorban nem lesz hiány ezúttal sem.

Fotó: Csongrádi Színtársulat

Az amatőr színészek most egy közös tortázással ünnepelték meg a próbák újrakezdését, no meg nem mellékesen azt is, hogy idén lesz tízéves a társulat.

– Nagyon összetartó a közösségünk, nehéz volt számunkra, hogy a járványhelyzet alatt nem tudtunk találkozni. Általában megünnepeljük egymás születésnapját is, de az utóbbi időben erre sajnos nem volt lehetőség. Emellett pedig idén leszünk tízévesek: 2010. december 27-én tartottuk az első próbánkat. Most egy kicsit erre is emlékeztünk – mondta el a rögtönzött ünneplésről Ferentzi Katalin, a társulat vezetője.

Humorban nem lesz hiány ezúttal sem.
Fotó: Csongrádi Színtársulat

A színészek november közepén állítják színpadra Ray Cooney Egy a ráadás című bohózatát, de párhuzamosan készülnek egy másik előadásra is, a borfesztiválon augusztus 23-án adnak elő egy saját darabot.

– A Keresi a zsák a foltját című pajzán komédiát állítjuk színpadra, ami a székely anekdoták hangulatát idézi majd meg. Augusztusig ezt a két darabunkat próbáljuk felváltva, a borfesztivál után pedig teljes erőbedobással a novemberi előadásra készülünk, szeretnénk minél ha­­­­marabb díszletek között próbálni.

Emellett idén leszünk tízévesek, ezt is szeretnénk emlékezetessé tenni – beszélt terveikről Ferentzi Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában