Friss hírek

2020.07.24. 14:00

Zászlóval jelzik a fürdőzőknek a vihart Sándorfalván

Zászlókkal jelzik hamarosan a sándorfalvi Nádastó Szabad­időközpontban, mikor várható vihar és mikor tilos fürdeni a bányatóban. Az intézkedésre azért volt szükség, mert többen viharban sem hajlandók elhagyni a strandot.

T. K.

Napokon belül zászlókkal jelzik, ha közeleg a vihar. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Zászlókkal tájékoztatják ezentúl a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpont látogatóit, hogy időjárási szempontból mennyire biztonságos a strandolás. Ha zöld színű lobog a bejáratnál, akkor nyugodt a légkör. Sárga zászlónál már érdemes figyelni, mert időjárás-változás várható. Ebben az esetben lehet még strandolni, de követni kell a hangosbemondón elhangzó informá­ciókat. Ha pedig felhúzzák a piros zászlót, azt jelenti, hogy bezárt a strand, annak területét vihar miatt el kell hagyni.

Vass Éva létesítményvezető elmondta, a balatoni viharjelzéshez hasonló rendszert azért kell megvalósítani, mert ezen a területen nagyon gyorsan érkeznek a széllel, villámlással kísért esők, a tapasztalatok szerint ilyenkor időnként nehéz a strandolókat kitessékelni a vízből.

– Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a meteorológiai állomással, eddig is időben tudtuk értesíteni a vendégeinket, de előfordult, hogy nem hallották a hangszórókból elhangzó figyelmeztetéseket, vagy nem voltak hajlandók távozni. Az új rendszer viszont, amely napokon belül indul, egyértelmű lesz. Ha pedig valaki ennek ellenére sem hagyja el a strand területét, az szabálysértésnek minősül majd – tette hozzá a létesítményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában