Szeptemberben adják át

2020.08.25. 13:20

Így fog kinézni a mórahalmi judoközpont – Fotók

Korábban beszámoltunk róla, hogy folytatódik a Sportcentrum bővítése Mórahalmon.

Munkatársunktól

Már majdnem kész Mórahalom legújabb sportlétesítménye, a judoközpont. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

A Móradomb körúton eddig lelátókkal ellátott futballpályák, minden igényt kiszolgáló konditerem, kézilabdameccsekre és egyéb sportrendezvényekre alkalmas sportcsarnok, valamint strandfocipálya épült, aztán elindultak az uszoda építési munkálatai, tavaly év végén pedig a judo­központot kezdték el építeni.

A mórahalmi önkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el. Simon Csaba, a Magyar Judo Szövetség szervezési igazgatója az alapkőletételekor azt mondta, igyekeznek vidéken is a gyermekekkel mind szélesebb körben megismertetni ezt a sportágat. Az ország déli régiójában kevés olyan egyesület van, mely olyan kimagasló eredményeket tudott elérni mint a mórahalmi.

A 2019 novemberében elkezdett mórahalmi judoközpont építése a végéhez közeledik. Az épületben a hétvégén a Mórahalmi Judo Egyesület tagjai rakták le a 260 négyzetméteres szőnyeget. A központ ünnepélyes átadója szeptember 9-én lesz.

A város azzal a céllal fogott bele az új sportlétesítmény építésébe, hogy méltó otthont adjon a judosportnak. A csarnok nemcsak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is jelentős szerepet fog betölteni. A gyerekek is nagyon várják már, hogy megnyíljon a korszerű központ, hogy megfelelő körülmények között folyhassanak az edzések.

Az épület 555 négyzetméteres, amelyben tatamival borított küzdőtér és konditerem kapott helyet a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A beruházás összköltsége megközelítőleg 226 millió forint, amelyből 196 milliót a Magyar Judo Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújt, Mórahalom önkormányzata pedig majd 30 millióval járult hozzá a beruházáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában