Helyi közélet

2020.08.18. 13:08

Keresik a legszebb szőregi kenyeret

delmagyar.hu

Domaszék - 20190731 Házi kenyérsütés Feketeszéli Tanya kemencéjében. Kalmár Gergely növény-genetikus és növénynemesítő előadása az őstönkölylisztről. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A hagyomány szerint az aratás után Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret, ezért a Tömörkény István Művelődési Ház úgy döntött, feleleveníteni a hagyományokat. Éppen ezért minden szőregit arra biztatnak, hogy süssön otthon kenyeret e szent nap tiszteletére, készítsen róla 3 fényképet (begyúrt tészta, megkelt tészta, kész kenyér), küldje be a [email protected] e-mail címre, és máris egy ajándékkal lesz gazdagabb. A fotók a ház facebook oldalán lesznek megtekinthetők, ahol akár tetszést is nyilváníthatnak a látogatók. A fotókat augusztus 20-án éjfélig fogadják, ezután lesznek láthatók a közösségi oldalon. Augusztus 21-től egészen augusztus 23-ig lehet majd szavazni a legszebb kenyérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában