Hármat is

2020.08.04. 20:52

Konténereket kaptak a szemetelő honvédi lakosok

Érezhetően kevesebb az illegális hulladéklerakó hely a makói Honvéd városrészben, ahol egy hete az önkormányzat gyűjtőkonténereket helyezett ki, illetve közmunkásokat küldött a szemét összeszedésére.

Szabó Imre

Három konténert vittek ki a Honvéd utcába.

Fotó: Szabó Imre

– Az akció kezdete óta, egy hete 40 köbméter szemetet sikerült itt összegyűjteni – mondja Varga Ferenc, Honvéd városrész önkormányzati képviselője.

Azért kért szót, mert a múlt héten írtunk az illegális hulladéklerakással kapcsolatos makói problémákról, és cikkünket honvédi fotókkal illusztráltuk – ugyanis ott találtunk szemétkupacokat. Azóta, mint mi is meggyőződtünk róla, sokat javult a helyzet a városrészben.

Varga Ferenc elmondta, 3 konténert hoztak ki a Honvéd utcai egykori állatvásártérre, hogy akinek van hulladéka, ide hozza. Amint megtelnek, ürítik is ezeket. Ez a lehetőség még néhány hétig meglesz.

Három konténert vittek ki a Honvéd utcába.
Fotó: Szabó Imre

Szűcs Gábor, a városgazdálkodási divízió vezetője ehhez hozzátette: az önkormányzat kiküldött egy közmunkáscsapatot Honvédba, akiknek az a dolguk, hogy összeszedjék a szemetet.

Ezeket hét közben bizonyos pontokon összegyűjtik, majd péntekenként beszállítják a Honvéd utcai gyűjtőhelyre. Amikor ott jártunk, akkor éppen elvitték a megtelt konténereket.

Honvédban problémát jelent még az is, hogy sok a gazdátlan, üres telek. ezeket általában felveri a gaz és ugyancsak szemétlerakóhellyé válnak.

A város most éppen azzal próbálkozik, hogy ezeket jelképes összegért bérbe adja valamelyik szomszédnak, akár jószágtartás céljára, viszont azzal a feltétellel, hogy tartsa a területet tisztán. Eddig 4 ilyen telekre sikerült szerződést kötni. Az első eredmények biztatóak – tette hozzá Varga Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában